Na hlavný obsah

Fehérváry sa vyjadril k možnej účasti na MS, v play-off NHL zatienil aj hviezdneho Ovečkina

Dôležité bude, ako sa vyjadrí Washington Capitals.

Fehérváry sa vyjadril k možnej účasti na MS, v play-off NHL zatienil aj hviezdneho Ovečkina
Na snímke slovenský obranca Capitals Martin Fehérváry. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Martin Fehérváry potvrdil, že chce po vypadnutí Washingtonu Capitals v prvom kole play-off zámorskej NHL, prísť reprezentovať Slovensko na MS v hokeji v Prahe a Ostrave. Informáciu priniesol JOJ ŠPORT na svojom Facebooku.

„S pánom Šatanom som komunikoval tak 20 alebo 30 zápasov pred koncom sezóny. Určite by som rád prišiel. Uvidíme, čo mi povedia v klube. Som pripravený prísť, uvidíme, ako sa to vyvinie,“ uviedol 24-ročný bek.

Generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan a trénerský štáb sa k možnému príchodu Fehérváryho, a aj ďalších posíl, vyjadria na utorkovom (30. 4.) reprezentačnom zraze v Žiline.

Fehérváryho Washington sa rozlúčil s play-off  v najkratšom možnom čase, keď po jednoznačnom výsledku 4:0 na zápasy nestačil na najlepší tím základnej časti New York Rangers.

Rodák z Bratislavy má za sebou tretiu kompletnú sezónu v NHL. V základnej časti vykorčuľoval do 66 zápasov v play-off pridal ďalšie štyri. Ako stabilný člen prvého obranného páru dokopy nazbieral 19 bodov za 5 gólov a 14 asistencií.

V play-off sa s tromi bodmi (2+1) stal najproduktívnejším hráčom klubu z hlavného mesta USA. Zatieniť sa mu podarilo aj hviezdneho kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý si v štyroch dueloch proti NYR nepripísal ani bod.

Vlani Fehérváry na svetovom šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku neštartoval, pretože sa po náročnej sezóne v NHL necítil byť stopercentne pripravený. Dres národného tímu si naposledy obliekol na MS 2022, Slovensko reprezentoval aj na MS 2018 a 2019.

Vedenie reprezentácie ešte minulý týždeň potvrdilo, že po dotiahnutí všetkých administratívnych záležitostí, sa Slovensko na MS predstaví aj s minimálne piatimi posilami zo zámoria. Z NHL prídu Tomáš Tatar, Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil a Šimon Nemec. Z AHL príde Pavol Regenda, ktorý odohral v tomto ročníku aj päť stretnutí za Anaheim Ducks.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport