Na hlavný obsah

Gérard Depardieu bol zadržaný v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania dvoch žien

Trestné oznámenia podalo na herca viacero žien.

Gérard Depardieu bol zadržaný v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho zneužívania dvoch žien
Na archívnej snímke francúzsky herec Gérard Depardieu. Foto: TASR

Francúzsky herec Gérard Depardieu v pondelok (29. 4.) vypovedal na parížskej polícii. Odpovedal na otázky kriminalistov v prípade dvoch žien, ktoré ho vinia zo sexuálneho napadnutia počas nakrúcania filmov v rokoch 2014 a 2021. Herca ráno zadržali a z policajnej väzby ho prepustili až podvečer.

V marci podala na herca trestné oznámenie žena, podľa ktorej sa sexuálny útok stal v septembri 2021 pri nakrúcaní filmu Les volets verts (Zelené okenice), kde žena pracovala ako scénografka. Tvrdí, že ju Depardieu brutálne chytil za pás, brucho a prsia. Napadnutie prerušila hercova ochranka. Teraz 53-ročná žena tvrdí, že ju Depardieu zvieral „ohromnou silou“ a po zvyšok nakrúcania ju urážal.

Druhé obvinenie, ktoré bolo v pondelok podľa BFM TV rovnako predmetom výsluchu na polícii v Paríži, sa týka udalosti, ktorá sa podľa výpovede ženy stala na nakrúcaní krátkeho filmu Magicien et les Siamois (Čarodejník a Siamskí) v roku 2014. Vtedy 24-ročná asistentka si od herca vypočula explicitné sexuálne návrhy a Depardieu jej podľa nej siahal na intímne partie.

Podobné oznámenia podalo na jedného z najznámejších žijúcich francúzskych hercov viac žien. Niektoré oznámenia francúzska justícia odložila, pretože bola premlčaná.

Vlani v decembri sa herca v otvorenom liste zastalo zhruba šesť desiatok francúzskych umelcov. Medzi podpísanými je napríklad jeho herecký kolega Pierre Richard alebo speváčka a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruniová. Umelci odsudzujú príval nenávisti, ktorý sa podľa nich na Depardieua zniesol napriek prezumpcii neviny. Píšu, že jeho odstrihnutie od sveta filmu by bolo smrťou umenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet