Na hlavný obsah

VIDEO: Slafkovský má na svojom konte prvý hetrik, vyslúžil si od divákov mohutný potlesk

Ovečkin prekonal rekord.

VIDEO: Slafkovský má na svojom konte prvý hetrik, vyslúžil si od divákov mohutný potlesk
Juraj Slafkovský v zápase proti Philadelphia Flyers. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil svoj premiérový hetrik v zámorskej NHL. V noci na stredu (10. 4.) ním pomohol Montrealu Canadiens k vysokému triumfu nad Philadelphiou Flyers 9:3.

Dvadsaťročný krídelník potvrdil skvelú formu v závere sezóny. V uplynulých 15 dueloch nazbieral 17 bodov. Alexander Ovečkin skóroval pri výhre Washingtonu nad Detroitom 2:1. Stanovil nový rekord NHL v počte sezón s aspoň 30 gólmi v základnej časti. Počas kariéry ich zaknihoval už osemnásť.

Najvyššie draftovaný Slovák v histórii otvoril skóre duelu už po 65 sekundách, keď korčuľou tečoval strelu Mikea Mathesona. V 29. minúte zvýšil na 2:0, pri pravej žŕdke ho našiel úplne osamoteného kapitán Nick Suzuki. Premiérový hetrik v kariére v NHL dokonal o tri minúty neskôr, keď upravil na 4:0 pre domácich.

Dlhou prihrávkou z vlastného obranného pásma ho vysunul David Savard a Slafkovský nezaváhal zoči-voči brankárovi Samuelovi Erssonovi. Bol to už jeho 19. gól v prebiehajúcej sezóne, v ktorej odohral 78 zápasov a dokopy nazbieral 48 bodov.

Proti Flyers odohral 14:58 minúty, počas ktorých šesťkrát vystrelil na bránku súpera, rozdal tri bodyčeky a pripísal si jeden plusový bod. Po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia a dostalo sa mu mohutného potlesku postojačky.

Montreal vyhral po troch zápasoch, Philadelphia prehrala už vo ôsmom stretnutí v sérii a opäť si znížila šancu na postup do play off.

Ovečkinov rekord

Ovečkin sa presadil v 40. minúte, keď zvýšil na 2:0 a zároveň zaznamenal aj víťazný gól. Tridsaťosemročný krídelník nazbieral aspoň 30 gólov v 18 zo svojich 19 sezón v profilige. Túto métu neprekonal iba v covidovom ročníku 2020/21, keď dal v 45 dueloch 24 gólov.

Doteraz sa delil o rekord s Mikeom Gartnerom, ktorý pokoril 30-gólovú hranicu v 17 zo svojich 19 sezón v profilige. Pri prvom góle Capitals asistoval slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý strávil na ľade 21:24 minút a pripísal si aj jeden plusový bod a tri zblokované strely.

Jednu asistenciu zaznamenal aj jeho krajan Erik Černák a taktiež sa tešil z víťazstva, keďže Tampa Bay zdolala doma Columbus Blue Jackets 5:2. Dvadsaťšesťročný bek odohral 19:39 minúty, mal dve „plusky“, dve strely na bránku a rozdal tri bodyčeky. Kapitán domácich Steven Stamkos strelil hetrik a pridal aj jednu asistenciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport