Na hlavný obsah

Opitá žena vošla autom medzi účastníkov narodeninovej oslavy v USA: Zomreli dve deti

Obeťami sú osemročné dievča a jej päťročný brat.

Opitá žena vošla autom medzi účastníkov narodeninovej oslavy v USA: Zomreli dve deti
Úrady zasahujú v lodnom klube Swan Creek po tom, čo vodička vošla vozidlom do budovy, v ktorej sa konala detská narodeninová oslava, sobota 20. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Dve deti, súrodenci vo veku osem a päť rokov, zahynuli, keď v sobotu (20. 4.) pravdepodobne opitá vodička vošla medzi účastníkov narodeninovej oslavy v štáte Michigan na severe Spojených štátov. Ďalších 15 ľudí bolo zranených, niektorí vážne, informoval podľa agentúry AP miestny šerif.

Narodeninová oslava sa konala v lodnom klube Swan Creek Boat Club v obci Berlin Township, zhruba 50 kilometrov južne od Detroitu. Obeťami sú osemročné dievča a jej päťročný brat.

Šesťdesiatšesťročná žena v sobotu popoludní vošla asi 7,5 metra hlboko do budovy klubu, uviedol miestny šerif Troy Goodnough.

Žena, ku ktorej totožnosti šerif nezverejnil podrobnosti, bola vzatá do väzby a je podozrivá z jazdy motorového vozidla pod vplyvom alkoholu a spôsobenia smrti. S úradmi podľa šerifa spolupracuje.

Prví záchranári na mieste opísali situáciu ako veľmi chaotickú, s vypätými emóciami zúčastnených a svedkov tohto „strašného incidentu“, uviedol Goodnough.

Tri deti a šesť dospelých transportovali do nemocníc v oblasti vrtuľníkmi alebo sanitkami, niektorí s život ohrozujúcimi zraneniami, dodal šerif. Ostatným zraneným bola poskytnutá prvá pomoc na mieste a niektoré odviezli do nemocníc súkromné vozidlá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet