Na hlavný obsah

K. Pospíšil si pod Ramsayom v reprezentácii už pravdepodobne nezahrá, myslí si Valábik

Valábik vyzdvihol prístup Ramsayho, ktorý nevynáša veci z kabíny.

K. Pospíšil si pod Ramsayom v reprezentácii už pravdepodobne nezahrá, myslí si Valábik
Na archívnej snímke Boris Valábik a Kristián Pospíšil. Foto: RTVS, TASR, koláž: RTVS

Bývalý hokejista Boris Valábik si myslí, že odchovanec zvolenského hokeja Kristián Pospíšil si už v reprezentácii pod vedením Craiga Ramsayho nezahrá.

„Proti Kristiánovi nemám nič osobné. Myslím si, že aj napriek problémom, ktoré mal v reprezentácii, je dobrý chalan. Keď sa na neho pozrieme na ľade, tak je výborný hokejista: fyzický hráč, dobrý korčuliar s perfektnou strelou. Problém má však s hernou disciplínou. Ak sa raz kouč Ramsay rozhodol, že je to na reprezentáciu priveľa a odvracia to pozornosť od tímu, je to jeho plné právo. Bohužiaľ, Kristián Pospíšil si pod Ramsayom dvere do reprezentácie asi už zavrel ,“ uviedol Valábik v diskusnej relácii RTVS Šport :24.

Podľa Valábika má kanadský kormidelník dostatočné skúsenosti s konkrétnymi hráčmi a vie, čo robí. Taktiež oceňuje, že Ramsay sa vyhol alibistickým krokom na obhajobu svojho rozhodnutia.

„To, že niečo nevyplávalo na povrch, neznamená, že sa to nestalo. Ramsay je profesionál a rozhodol sa, že nebude vyplakávať a vynášať do médií, akoby to niektorí tréneri spravili už dávno, aby alibisticky obhájili svoj krok. To sedenie na striedačke nemusela byť jediná vec, ktorá mu prekážala na Kristiánovi Pospíšilovi,“ uzavrel Valábik.

Tréner Craig Ramsay sa na začiatku aprílového neoficiálneho kempu na adresu Pospíšila len stručne vyjadril, že na MS 2022 mal s 27-ročným hráčom problémy, ktoré viac nechce rozoberať.

Súčasťou mužstva nebol ani na vlaňajšom svetovom šampionáte vo Fínsku a Lotyšsku. Podľa asistenta trénera Petra Frühaufa nezapadal do koncepcie tímu.

Aktuálne hráč Komety Brno si obliekol dres národného tímu naposledy v skupinovom zápase na MS 2022 proti Kazachstanu. Vtedy ho tréneri po dvoch fauloch, po ktorých Slováci inkasovali dva góly,  z duelu stiahli a príležitosť zahrať si za národný tím už viac nedostal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport