Na hlavný obsah

Tréner Ramsay začal neoficiálny kemp v Bratislave s 20 hráčmi: Možno objavíme nového Fehérváryho

Na štadióne Ondreja Nepelu boli traja brankári, sedem obrancov a desať útočníkov.

Tréner Ramsay začal neoficiálny kemp v Bratislave s 20 hráčmi: Možno objavíme nového Fehérváryho
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenská hokejová reprezentácia v utorok odštartovala neoficiálny kemp s dvadsiatimi hráčmi. Na prvom spoločnom tréningu v Bratislave bol na ľade aj tréner Craig Ramsay. Jeho tím využíva sústredenie na prípravu na májové MS v Prahe a Ostrave.

„Ide o neoficiálny kemp, v podstate zopár tréningov s chlapcami, ktorí majú za sebou dlhú sezónu, no už nemajú klubové povinnosti,“ povedal Ramsay pre webstránku hockeyslovakia.sk.

Na štadióne Ondreja Nepelu boli traja brankári, sedem obrancov a desať útočníkov. Spolu s nimi trénovali aj dvaja juniorskí reprezentanti Tomáš Královič a Roman Kukumberg. Obaja sa udržiavajú v tréningovom tempe pred blížiacim sa Turnajom piatich krajín hráčov do 20 rokov v Poprade.

Vo štvrtok (4. 4.) pribudne ešte dvojica útočníkov z Hradca Králové – Oliver Okuliar a Alex Tamáši.

„Vždy, keď boli títo chlapci v reprezentácii, odovzdali pre ňu maximum. Veríme, že v nasledujúcich dňoch či týždňoch to nebude inak. Verím, že každý z nich sa pobije o miestenku do ďalších fáz prípravy na majstrovstvá sveta. Možno objavíme napríklad nového Martina Fehérváryho, ktorý pred niekoľkými rokmi prišiel do národného tímu v rovnakej fáze na prvý týždeň, potom šiel na majstrovstvá sveta a napokon skončil v NHL. Nikdy nesúdim hráčov bez toho, aby som ich videl v tréningu a zápase,“ dodal 73-ročný Ramsay.

Prvá oficiálna akcia v príprave na MS v Ostrave je kemp národného tímu v Humennom, ktorý sa uskutoční od pondelka 8. apríla do piatka. Počas neho odohrajú Slováci dva prípravné zápasy proti Švajčiarsku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport