Na hlavný obsah

Útok medveďa na Poľane: Dvaja turisti utrpeli zranenia, na mieste zasahoval vrtuľník

Informujú o tom záchranári.

Útok medveďa na Poľane: Dvaja turisti utrpeli zranenia, na mieste zasahoval vrtuľník
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

V lokalite Želobudská skalka na Poľane mal medveď zaútočiť na dvojicu turistov, ktorí utrpeli zranenia. Na miesto vyslali aj záchranársky vrtuľník. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZSS) SR na sociálnej sieti.

„Dvaja muži boli vrtuľníkom prevezení do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici s poraneniami tváre, dolných aj horných končatín,“ priblížila manažérka pre komunikáciu ŠOP Kristína Bocková.

Ako prví na miesto útoku dorazili členovia zásahového tímu, ktorí mužom poskytli prvú pomoc. Pravdepodobným cieľom turistov bol výhľad zo Želobudskej skaly. Podľa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR malo k udalosti dôjsť mimo intravilánu a tiež mimo turistického chodníka.

„Zásahový tím ŠOP SR bude lokalitu monitorovať a o ďalšom postupe bude informovať v priebehu nasledujúceho dňa,“ dodala Bocková.

Obaja pacienti boli pri leteckom prevoze do nemocnice pri vedomí. „Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici 49-ročného muža s polytraumou a 39-ročného muža s povrchovým poranením ramena,“ uviedla hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Stav oboch pacientov po prijatí v banskobystrickej nemocnici je stabilizovaný. „Jedného pacienta prijali na kliniku úrazovej chirurgie. Druhý na kliniku maxilofaciálnej chirurgie a podrobuje sa chirurgickému zákroku,“ priblížila hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Ružena Maťašeje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny