Na hlavný obsah

V národnom tíme sa v ďalšej fáze prípravy na MS objavia nové mená. Asistent trénera ráta aj s Tatarom

Tomáš Tatar sa zatiaľ verejne nevyjadril.

V národnom tíme sa v ďalšej fáze prípravy na MS objavia nové mená. Asistent trénera ráta aj s Tatarom
Na snímke hokejová reprezentácia Slovenska na prvom tréningu po štarte prvého týždňa prípravy na svetový šampionát MS 2024. Foto: TASR/Roman Hanc

V tíme slovenských hokejistov sa v ďalšej fáze prípravy na MS objavia štyri nové mená. Asistent trénera Peter Frühauf po dvoch prípravných zápasoch v Nemecku uviedol, že na utorkovom zraze sa ešte neobjavia hráči z NHL, ale o týždeň neskôr by už mali byť k dispozícii národnému tímu.

Ochotu štartovať na MS v Česku (od 10. do 26. mája) prejavili Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, i Šimon Nemec. Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan informoval, že súhlas vyjadril aj Pavol Regenda.

Verejne sa zatiaľ nevyjadril Tomáš Tatar, Frühauf na jeho adresu uviedol: „My dúfame, že nás posilní aj on, vždy sa pozitívne vyjadroval k štartu na MS. Sme nastavení tak, že príde. Iné možnosti ani nezvažujeme. Ale je to v procese a ten je nastavený a nemôže sa preskočiť. Dúfame, že sa títo hráči pripoja, ale ešte nie teraz, ale o týždeň neskôr.“

Voľný je aj útočník Jakub Demek, ktorý v tejto sezóne odohral 55 duelov v AHL za Henderson Silver Knights. Nedávno však utrpel otras mozgu.

„Demek nehral hokej už mesiac. Bol na našom zozname, ale tlačí nás čas a je ťažké v tejto fáze prípravy zaradiť ho do nej, ak ešte navyše nebol nikdy v reprezentácii. My ho sledujeme, no je ťažké vyradiť hráča, s ktorým sme spokojní a nahradiť ho niekým, kto mesiac nehral. A je tu aj ten otras mozgu a to je vec, ktorá sa veľmi ťažko predikuje,“ vysvetlil Frühauf.

Sezóna sa skončila aj pre Mešára a Dvorského

Klubová sezóna sa skončila aj pre útočníkov Filipa Mešára a Dalibora Dvorského. Obaja vypadli so svojimi tímami z play off kanadskej OHL.

„Aj tu platí to, že nie je čas. V Nemecku sa všetci mladí hráči ukázali veľmi slušne, Petrovský, Kašlík a Petrovický sa chytili šance. Čo sa týka Dvorského a Mešára, ak by sme ich chceli vyskúšať, niekto z tých, ktorí hrajú dobre, by nás musel opustiť a nás by to potom mrzelo. Ale obaja sú hráči, ktorí patria do reprezentácie a chceli sme ich vidieť hrať a boli v našich plánoch. No opakujem, my už máme málo času na skúšanie.“

Realizačný tím ešte sleduje aj finalistov českej a slovenskej extraligy, kde je viacero adeptov na štart na šampionáte.

„Sledujeme všetkých. Budúci týždeň budú tri zmeny, prídu traja útočníci a jeden brankár,“ dodal Frühauf. Na uplynulom zraze prezradil tréner brankárov Ján Lašák, že sa telefonicky spojí so Stanislavom Škorvánkom, ktorý by mal prísť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport