Na hlavný obsah

VIDEO: Historický obrat je na svete. Slovák Roman poslal Třinec do finále gólom vo štvrtom predĺžení

Třinec prehrával v sérii so Spartou už 0:3.

VIDEO: Historický obrat je na svete. Slovák Roman poslal Třinec do finále gólom vo štvrtom predĺžení
Na snímke radosť hráčov HC Oceláři Třinec. Foto: ČTK / Deml Ondřej

Hokejisti HC Oceláři Třinec postúpili šiestykrát v rade do finále českej Tipsport extraligy. V sobotnom (13. 4.) siedmom semifinálovom dueli zdolali Spartu Praha 3:2 po predĺžení a stali sa vôbec prvým mužstvom v histórii českej najvyššej súťaže, ktoré dokázalo v play-off otočiť sériu z 0:3.

Rozhodujúci gól stretnutia strelil vo štvrtom predĺžení v 122. minúte slovenský útočník Miloš Roman. Třinec sa v boji o titul stretne s Pardubicami. Úvodný finálový duel je na programe v utorok 16. apríla o 18. 00 hod. na ľade víťaza základnej časti.

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 2:3 pp a sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

Góly: 5. a 21. Krejčík – 12. Helewka (HUDÁČEK), 60. Daňo (HUDÁČEK, MARINČIN), 122. ROMAN
        /konečný stav série: 3:4/

V sobotnom siedmom semifinálovom dueli play off prehrávali obhajcovia titulu v pražskej O2 Aréne so Spartou 1:2. O vyrovnanie sa postarali 55 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času slovenskí legionári.

Bolo to v situácii, keď Třinec hral presilovku a navyše odvolal brankára. Martin Marinčin zachytil puk pri mantineli, prihral Liborovi Hudáčkovi a ten krížnou prihrávkou našiel pred bránkou Marka Daňa, ktorý poslal duel do predĺženia. V ňom rozhodol v čase 121:46 z podobnej situácie Roman, ktorý profitoval z prihrávky Mariana Adámka.

„Ani neviem, čo sa stalo. Snažil som sa ísť do bránky, videl som, že Majo má puk a dúfal som, že mi to posunie. Bol som voľný a prišlo to tam,“ opísal Roman rozhodujúci moment.

Třinec je prvý tím v českej extralige, ktorý otočil stav série z 0:3 na 4:3. „Celé to teraz opadlo, je to neskutočná eufória, čo sme dokázali. Ako sme sa spojili a ukázali srdce,“ povedal slovenský útočník pre klubový web.

Zápas bol druhý najdlhší v histórii českej extraligy. Prvenstvo drží duel medzi Vítkovicami a Mountfield HK, ktorý trval 139 minút.

Třinec neprehral sériu play off od sezóny 2017/2018. Vyhral 15. sériu v rade, postúpil do piateho finále za sebou. So Spartou prehral v sezóne sedem zápasov – štyri v základnej časti, plus prvé tri v play off, no potom vyhral rozhodujúce štyri duely.

„Tie štyri stretnutia v rade sme neskutočne odbojovali. Tím ukázal neskutočný charakter. Obrovská vďaka všetkým chalanom za to, čo sme predviedli a ako sme to vybojovali,“ dodal Roman. Hudáček si pripísal v zápase dve asistencie.

Sparta naposledy získala titul v roku 2008, odvety sa predstavila dvakrát vo finále, ale ani raz neuspela.

Pozrite si prvý gól Třinca:

Pozrite si vyrovnávajúci gól Třinca:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport