Na hlavný obsah

VIDEO: Vingegaarda a Evenepoela previezli po ťažkom hromadnom páde do nemocnice

K pádu prišlo v pravotočivej zákrute 35 km pred cieľom v Legutiu.

Juhoafrický cyklista Louis Meintjes vyhral 4. etapu pretekov Okolo Baskicka, ktorú poznačil ťažký hromadný pád. Jeho súčasťou boli aj doterajší celkový líder Slovinec Primož Roglič, Belgičan Remco Evenepoel a Dán Jonas Vingegaard.

Všetci traja hlavní favoriti na celkový triumf odstúpili z pretekov. Vingegaard si podľa vyjadrenia jeho tímu Jumbo-Visma zlomil kľúčnu kosť a viaceré rebrá. Na čelo celkovej klasifikácie sa dostal jeho krajan Mattias Skjelmose Jensen.


K pádu prišlo v pravotočivej zákrute 35 km pred cieľom v Legutiu, na miesto povolali až tri sanitky. Roglič a Vingegaard dopadli tvrdo na zem v betónovej priekope, Evenepoel skončil v lese a spomedzi stromov vyšiel krvavý s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti.

Roglič sa pozviechal, no Vingegaard zostával dlho nehybne ležať na zemi. Dvojnásobného víťaza Tour de France museli naložiť na nosidlá s kyslíkovou maskou a previezť do nemocnice.

„Cez vysielačku sme počuli, že Jonas bol súčasťou hromadného pádu. Keď sme k nemu prišli, hneď sme videli, že to nevyzerá dobre. Našťastie bol pri vedomí a momentálne absolvuje v nemocnici vyšetrenia. Ďakujeme za správy vyjadrujúce Jonasovi podporu,“ uviedol pre AFP športový riaditeľ tímu Addy Engels. Večer stajňa Jumbo-Visma informovala, že Vingegaard si zlomil kľúčnu kosť a viaceré rebrá.

Preteky pre vyťaženosť všetkých lekárov neutralizovali. Napokon padlo rozhodnutie, že vedúca šesťčlenná skupinka bude bojovať o etapové víťazstvo a pelotón pôjde voľným tempom do cieľa. Z etapového víťazstva sa tešil Meintjes, druhý skončil Novozélanďan Reuben Thompson a tretí Čech Karel Vacek. Všetkým cyklistom, ktorí prišli do cieľa, započítali do klasifikácie rovnaký čas.


Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport