Na hlavný obsah

Vodiči v Prešove nedodržiavajú dopravné obmedzenia. Doplácajú na to cestujúci

Polícia upozorňuje, že už to bude riešiť prísnejšie.

Vodiči v Prešove nedodržiavajú dopravné obmedzenia. Doplácajú na to cestujúci
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Prešove vodiči nedodržiavajú dopravné obmedzenia. Tie zaviedli pre rekonštrukciu mosta na ulici Lesík delostrelcov. Spôsobuje to meškania spojov MHD. Polícia preto upozorňuje, že nezodpovedným vodičom prídu domov oznámenia o pokute.

Dopravné obmedzenia v širšom centre Prešova platia od polovice marca. V rámci nich vytvorili bus pruhy určené pre mestskú hromadnú dopravu, ale napríklad aj pre záchranky. Prvé dni väčšie problémy nezaznamenali. V poslednom období sa však situácia zhoršila.

„Odkedy nie sú križovatky riadené príslušníkmi dopravnej polície, tak dochádza k sústavnému porušovaniu jednotlivých zákazov,“ informoval odborný referent odboru dopravy mesta Prešov Maroš Kajňák.

„S odstupom času sa ukazuje, že navrhnutý systém nefunguje až tak dobre, ako bolo plánované. Dokonca sa dá povedať, že dopravný systém kolabuje,“ skonštatoval dopravný aktivista Tomáš Burger.

Mnohí vodiči sa totiž zaraďujú do spomínaných bus pruhov. Doplácajú na to cestujúci.

„Počas pracovných dní evidujeme, že meškania spojov na niektorých linkách, najmä v popoludňajšej špičke, sa pohybuje v rozpätí 30 až 40 minút. Problémom je aj to, že tieto meškania sa potom premietajú aj na nasledujúce spoje,“ uviedol hovorca Dopravného podniku mesta Prešov Vladimír Tomek.

Nedodržiavaniu dopravných obmedzení v Prešove sa v Správach RTVS z regiónov venoval Robert Latta:

Skrátená trasa liniek

Dopravný podnik preto skrátil počas špičky trasu niektorých liniek. „Tieto spoje už nepremávajú cez vysokoškolský areál, ale len cez centrum mesta,“ dodal Tomek.

Polícia upozorňuje, že už to bude riešiť prísnejšie. „Na riešenie priestupkov nezodpovedných vodičov budeme voliť najmä formu využitia objektívnej zodpovednosti,“ vyhlásila hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Majiteľovi vozidla príde pokuta domov priamo poštou. Neostáva mu nič iné, len danú pokutu zaplatiť,“ dodal Burger.

Do týždňa chcú prijať ďalšie opatrenia a nemusia byť posledné „V prípade, že tieto opatrenia, ktoré sa majú aplikovať do týždňa, nezaberú, tak budeme musieť pravdepodobne pristúpiť ešte k tvrdším opatreniam,“ uzavrel Kajňák.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny