Na hlavný obsah

Vyčíňanie na zastávke v Ostrave: Muž sotil staršiu ženu na električkovú trať. Mal som nervy, vysvetlil polícii

Prípad sa stal v Ostrave.

Vyčíňanie na zastávke v Ostrave: Muž sotil staršiu ženu na električkovú trať. Mal som nervy, vysvetlil polícii
Ilustračná snímka - Električka v Ostrave. Foto: ČTK/Pryček Vladimír

Českí policajti riešia vyčíňanie 20-ročného mladíka na zastávke MHD v Ostrave. Napadol viacero ľudí a jednu zo žien sotil na električkovú koľaj. Svoje konanie pred políciou obhajoval tým, že „mal nervy“. Informoval o tom spravodajský portál idnes.cz.

K incidentu došlo začiatkom apríla. Útočník sotil 16-ročného muža a 69-ročnú ženu, ktorá spadla na električkovú koľaj. Ako uviedla policajná hovorkyňa Eva Michalíková, našťastie v tom čase žiadna električka cez zastávku neprechádzala. Seniorke poskytli lekárske vyšetrenie, hospitalizáciu nepotrebovala.

Mladík v útokoch pokračoval aj na svojej ďalšej trase, kde vrazil do 73-ročného muža a 53-ročnej ženy, ktorá spadla na zem. Nikto sa pri vyčíňaní muža v Ostrave vážnejšie nezranil.

Na nahnevaného 20-ročného útočníka zavolala svedkyňa políciu. Tá po ňom okamžite začala pátrať, pričom ho našla do pol hodiny. Následnou dychovou skúškou zistila, že muž bol pod vplyvom alkoholu, nafúkal viac ako dve promile.

V prípade odsúdenia útočníkovi hrozí až desaťročné väzenie. Polícia ho stíha väzobne. „Obvinený sa nakoniec k svojmu konaniu priznal, vyjadril ľútosť a ospravedlnil sa poškodeným,“ dodala Michalíková.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet