Na hlavný obsah

Značka v Michalovciach rozdelila taxikárov na dva tábory. Platí len pre niektorých z nich

Časť z nich si značenie pochvaľuje.

Značka v Michalovciach rozdelila taxikárov na dva tábory. Platí len pre niektorých z nich
Sporná dopravná značka. Foto: RTVS

Dopravná značka v Michalovciach rozdelila taxikárov na dva tábory. Kým časť šoférov je rada, že tam je, podľa druhej skupiny je nezmyselná. Mesto ju osadilo na parkovisku pred železničnou stanicou. Znamená zákaz vjazdu len pre istú skupinu taxikárov.

Taxislužby, ktoré majú s mestom uzatvorené zmluvy, môžu pri stanici využívať odstavné plochy s označením TAXI. Taxislužby bez zmluvy s mestom ich však tiež využívali, čo vyvolávalo spory.

„Na základe požiadaviek taxislužieb, ktoré majú zmluvu s mestom o prenájme stanovíšť došlo k osadeniu zákazovej značky,“ informovala hovorkyňa mesta Michalovce Mária Stričková.

„My si platíme 600 eur ročne, každý si to má možnosť zaplatiť takže podľa mňa to je fér.
Každý taxikár ma možnosť si zaplatiť a mať miesto tu na státie,“ myslia si taxikári so zmluvou s mestom.

Rozdeleniu michalovských taxikárov pre dopravné značenie sa v reportáži v Správach RTVS z regiónov venovala redaktorka Lucia Benetínová:

Skupina taxikárov, ktorá nemá zmluvy s mestom argumentuje, že sa im neoplatí platiť si za parkovacie priestory. Svojich zákazníkov preto čakajú o niekoľko desiatok metrov od stanice.

„Ľudia sa sťažujú, že musia vystupovať a ísť od nás s kuframi 50 až 70 metrov. Sťažuje to privezenie, odvezenie zákazníkov – starých zákazníkov, telesné postihnutých zákazníkov,“ sťažovali sa taxikári bez zmluvy.

Bez jednoznačného vysvetlenia

Podľa taxikárov, ktorí nemajú zmluvy s mestom osadená značka pred parkoviskom nie je vysvetlená jednoznačne. Je tam zákaz vjazdu pre všetky motorové vozidlá a výnimku majú taxikári, vždy. Ak je tam výnimka, taxikári tam ísť môžu bez problémov,“ povedal majiteľ taxislužby Andrej Golas.

Umiestnenie dopravnej značky odsúhlasil dopravný inšpektorát. „V zmysle vyhlášky MV SR o dopravnom značení v prípade ak je k značke č. 230 zákaz vjazdu doplnená dopravnou značkou 506 TAXI znamená to zákaz vjazdu vozidlám taxislužby. Ostatné vozidlá tam môžu vojsť,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Taxikárom, ktorí nemajú s mestom zmluvu, zostávajú len dve možnosti: Buď zákaz rešpektovať a parkovať inde, alebo si miesto zaplatiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny