Na hlavný obsah

Zubné benefity končia: Peniaze presmerujú inam. Na využitie príspevku ostávajú posledné dni

Viac povedala výkonná riaditeľka Asociácie zdravotných poisťovní.

Zubné benefity končia: Peniaze presmerujú inam. Na využitie príspevku ostávajú posledné dni
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Zubné benefity končia. Ušetrené peniaze sa presmerujú na úhradu inej potrebnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti. To znamená, že úspora pôjde na úhrady zdravotnej starostlivosti u všeobecných lekárov a špecialistov. V relácii Aktuálne :24 to povedala výkonná riaditeľka Asociácie zdravotných poisťovní Dajana Petríková.

Pacienti si budú môcť nechať preplatiť ošetrenia absolvované u zubárov do 30. apríla. Po tomto termíne im ich už poisťovne nebudú môcť uhradiť.

Pozrite si celý rozhovor s Dajanou Petríkovou v relácii Aktuálne :24 o rušení zubných benefitov:

I keď sa zubné benefity zrušia, každá zdravotná poisťovňa sa zamýšľa nad novými výhodami pre poistencov od 1. 1. 2025, povedala Petríková. Osobne by si želala, aby medzi benefity poisťovne zaradili výhody týkajúce sa prevencie onkologických a kardiovaskulárnych ochorení.

„Zubným benefitom sme krásne zvýšili návštevnosť preventívnych prehliadok u všeobecných lekárov. Teraz by sme sa už mohli posunúť ďalej,“ myslí si Petríková. O to, že by ľudia prestali absolvovať preventívne prehliadky, ktorými bol zubný benefit podmienený, sa Petríková neobáva. Vysvetlila, že tento potenciál už benefit naplnil.

„Keďže sa už krivka splošťuje, interpretujeme to tak, že naši poistenci sa už naučili absolvovať preventívne prehliadky. Verím, že zistili, že sú mimoriadne dôležité pre ich osobný zdravotný stav,“ podotkla Petríková.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko