Na hlavný obsah

Akcia ANUBIS: Polícia odhalila nelegálne psie zápasy. Našli desiatky pitbullteriérov a množstvo náradia

Zaistili množstvo materiálov.

Akcia ANUBIS: Polícia odhalila nelegálne psie zápasy. Našli desiatky pitbullteriérov a množstvo náradia
Polícia objavila desiatky psov, bežiace pásy a ďalšie dôkazy. Foto: Prezídium Policajného zboru SR

Polícia počas akcie ANUBIS odhalila nelegálne psie zápasy. Zasiahla v Trnavskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji, kde vykonala viacero bytových prehliadok. Informoval o tom v utorok (28. 5.) hovorca Prezídia Policajného zboru SR Roman Hájek.

Prehliadky odhalili desiatky psov plemena pitbullteriér oboch pohlaví, ale aj množstvo ďalších dôkazov súvisiacich so zápasmi. Išlo napríklad o bežiace pásy pre psy, drevené činky, hryzadlá, páčidlá na otváranie papule či veterinárne preukazy. Ďalej čipy, zdravotnícky materiál, steroidy, neznáme látky. Zaistili aj telefóny, fotoaparáty, USB kľúče a poznámkové bloky.

„Policajnej akcii predchádzala dlhodobá a odborná činnosť policajných špecialistov, ktorí pracovali na odhalení rozsahu tejto nelegálnej činnosti a na získaní potrebných dôkazov,“ vysvetlil Hájek.

V prípade polícia už vedie trestné stíhanie a v prípade dokázania viny hrozí vinníkom za trestný čin organizovanie zápasov zvierat až päťročné väzenie. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uzavrel policajný hovorca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko