Na hlavný obsah

Búrky nad Slovenskom spôsobujú prvé problémy: Krupobitie a zaplavené cesty, prudko klesá aj teplota

V obci na východe Slovenska klesla teplota na 9 stupňov.

Pondelkové (20. 5.) búrky na Slovensku priniesli výdatný lejak a krúpy. Cesty a ulice v Košiciach zaplavila voda, na Magure musel vodič pre šmýkajúcu cestu odstaviť kamión, na Dobšinskom kopci steká voda s blatom na cestnú komunikáciu, informoval portál iMeteo.sk.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa aj výrazne ochladzuje. V Rudňanoch (okres Spišská Nová Ves) klesla teplota na deväť stupňov Celzia, kde zároveň v priebehu pol hodiny spadlo 30 milimetrov zrážok, uviedli na sociálnej sieti.

„Prehánky a búrky sa len pomaly pohybujú na východ až severovýchod, vplyvom čoho môžu aj naďalej prinášať vyššie úhrny zrážok, no treba počítať aj s výskytom krúp a prechodným zosilnením vetra,“ ozrejmil SHMÚ.

Vo viacerých okresoch na Slovensku platí v pondelok poobede hydrologická výstraha. SHMÚ o tom informoval na webe. Vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Pre okresy Nitra, Zlaté Moravce, Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Žarnovica, Banská Štiavnica a Žiar nad Hronom platí výstraha druhého stupňa pred prívalovou povodňou. Rovnako v okresoch Zvolen, Detva, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica, Košice-okolie – Hornád, Košice-okolie – Bodva, Levoča a Košice.

Výstrahu prvého stupňa vydali meteorológovia pre okresy Turčianske Teplice, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Žilina – Rajčanka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny