Na hlavný obsah

Ďalšia uzávera časti tatranskej železnice. Cestujúcich prepravia autobusy, jednu zastávku neobslúžia

Sú za tým rekonštrukčné práce.

Ďalšia uzávera časti tatranskej železnice. Cestujúcich prepravia autobusy, jednu zastávku neobslúžia
Archívna snímka tatranskej zubačky. Foto: TASR/Milan Kapusta

Osobná doprava na Tatranských elektrických železniciach (TEŽ) je najnovšie na niekoľko dní obmedzená na úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso. Plánovaná výluka pre úpravu infraštruktúry sa začala aj na podtatranskom úseku Poprad-Tatry – Studený Potok.

Cestujúci môžu počas piatich hodín denne využívať náhradnú autobusovú dopravu. Tú zaviedla Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Vlaky tatranskej železnice dotknuté výlukami môžu podľa predpokladov meškať približne 15 minút.

Na úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso počas štyroch dní od 13. do 16. mája nejdú všetky vlaky medzi 7:50 – 13:00. Náhradná autobusová doprava v tomto čase vedie popri tatranskej železnici po trase Vyšné Hágy – Štrbské Pleso. Zastávku Popradské Pleso neobsluhuje.

Sedemkilometrový úsek Vyšné Hágy – Štrbské Pleso sa nachádza na konci trate Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso s 15 zastávkami, vrátane východzej a cieľovej, a dlhej 29 kilometrov.

Obmedzenie na úseku tatranskej železnice Poprad-Tatry – Studený Potok trvá tiež štyri dni, a to 13., 14., 16. a 17. mája. Za vlaky v čase 7:20 – 12:30 funguje náhradná doprava medzi Popradom a Studeným Potokom so zastávkami aj v popradských metských častiach Matejovce a Spišská Sobota.

Úsek Poprad-Tatry – Studený Potok má osem kilometrov, je súčasťou trate Poprad-Tatry – Plaveč v dĺžke 60 kilometrov, pričom odbočka zo Studeného Potoka do Tatranskej Lomnice má deväť kilometrov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika