Na hlavný obsah

Dom z filmu Sám doma je opäť na predaj. Namiesto pascí v ňom nájdete kino či basketbalový kurt

Predávajú ho za 5,25 milióna dolárov.

Dom z filmu Sám doma je opäť na predaj. Namiesto pascí v ňom nájdete kino či basketbalový kurt
Dom, v ktorom sa natáčal vianočný film Sám doma. Foto: Profimedia

Dom, v ktorom sa natáčala klasická vianočná snímka Sám doma, je opäť na predaj. Ikonický dom sa dostal na trh za cenu 5,25 milióna dolárov (zhruba 4,82 milióna eur). Nehnuteľnosť v gregoriánskom štýle postavená v roku 1990 má päť spální a šesť kúpeľní. Nachádza sa v štáte Illionois, konkrétne v meste Chicago, v luxusnej štvrti Winnetka.

Pasce z obľúbeného vianočného filmu, čiže žiadne horúce kľučky ani padajúce predmety na nového majiteľa nečakajú. V dome sa však stále nachádza napríklad ikonické schodisko, po ktorom sa desaťročný Kevin spúšťal na saniach.

Predaju ikonického domu z filmu Sám doma sme sa venovali v rubrike Dobré ráno, Slovensko vo vysielaní Rádia Slovensko. O téme hovorila Katarína Chovančáková:

Dobré ráno, Slovensko (29. 5. 2024)

Denník The Guardian píše, že od čias natáčania filmu a prešiel dom pomerne výraznou zmenou. Majitelia pridali veľkú zimnú záhradu, moderné basketbalové ihrisko, či kino.

Doterajší majitelia, ktorí dom kúpili v roku 2012, ho na komerčné účely príliš nepoužívali. Avšak pred tromi rokmi ho na jednu noc ponúkli na prenájom na portáli Airbnb – to len za 25 dolárov (zhruba 23 eur).

Sídlo vtedy dokonca aj prerobili tak, aby sa podobal presne na scény z filmu. Na schodisku sa nachádzali plechovky s farbami a návštevníkov mohla kedykoľvek vystrašiť vypustená tarantula. Okrem toho mali hostia nachytanú na večeru presne ako malý Kevin vo filme – čiže pizzu a makaróny so syrom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet