Na hlavný obsah

Incident pred domom, kde býva P. Pellegrini: Dieťa v kukle z auta mierilo zbraňou

Minister vnútra zverejnil kamerový záznam incidentu.

Incident pred domom, kde býva P. Pellegrini: Dieťa v kukle z auta mierilo zbraňou
Minister vnútra Šutaj Eštok informoval o incidente pred domom, kde býva Peter Pellegrini. Foto: RTVS

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na tlačovej konferencii hovoril o bezpečnostnej situácii na Slovensku po atentáte na R. Fica. Zároveň informoval o incidente pred domom, v ktorom býva novozvolený prezident SR Peter Pellegrini.

Podľa informácií ministra vnútra vo štvrtok (30. 5.) krátko po 16. hodine sa pred domom, ktorý používa Pellegrini, objavilo auto, kde sedeli dvaja ľudia. Na zadnom sedadle pritom sedela zamaskovaná osoba so zbraňou v ruke. Počas tlačovej konferencie minister zverejnil kamerový záznam.

Zamaskovanou osobou bolo neplnoleté dieťa, ktoré zbraňou mierilo na dom, zatiaľ čo jeho otec auto šoféroval. Šutaj Eštok uviedol, že páchateľa na základe evidenčného čísla vozidla našli.

„Naozaj niekomu ide o toto? Naozaj chceme testovať, či je polícia schopná zasiahnuť, či je ochrankárov dostatok?“ skonštatoval Šutaj Eštok a dodal, že je pripravený konať a každá podobná akcia môže ohroziť životy aj „takých frajerov“.

Minister vnútra zhodnotil, že ak by v tej chvíli zasiahli bezpečnostné zložky, situácia mohla skončiť tragicky – otec tak ohrozil život svojho vlastného dieťaťa. Prípadu sa venuje polícia, vodič spomínaného auta údajne vedel, že ide o dom prezidenta SR a incident označil za hru.

Šutaj Eštok apeluje na občanov, nech je „tento šialený skutok posledným, ktorý sa otvorenou provokáciou snaží zvyšovať napätie v spoločnosti“. O výške trestu budú informovať. Pripomenul tiež, že bezpečnostné opatrenia počas inaugurácie nastavia na maximum.

Incidentu pre domom Petra Pellegriniho sa v Správach RTVS venovala aj redaktorka Katarína Wildová:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko