Na hlavný obsah

Jedenásť gólov, jedenásť rôznych strelcov. Česi si zabezpečili triumf nad Dánskom trojgólovou päťminútovkou

Česi zaznamenali tretie víťazstvo na turnaji.

Jedenásť gólov, jedenásť rôznych strelcov. Česi si zabezpečili triumf nad Dánskom trojgólovou päťminútovkou
Na snímke zľava dánsky hráč Nicholas Jensen a český hráč Ondřej Palát. Foto: TASR/AP

Českí hokejisti zvíťazili v stredajšom (15. 5.) zápase A-skupiny domácich MS nad Dánskom 7:4. Dlho vyrovnaný duel rozhodli troma gólmi v priebehu 47. až 52. minúty, keď súperom odskočili na 6:3. Domáci sa dostali na čelo neúplnej tabuľky, keď v štyroch dueloch nazbierali deväť bodov. Dáni sú s troma na šiestom mieste.

Česi najbližšie nastúpia v piatok 17. mája o 20.20 hod. proti Rakúsku, Dáni si o štyri hodiny skôr zmerajú sily s Veľkou Britániou.

Česko – Dánsko 7:4 (1:1, 2:1, 4:2)

Góly: 20. Rutta (Kämpf), 23. Flek (Kondelík, Voženílek), 25. Sedlák (Kaše, Červenka), 47. Kundrátek (Tomášk, Krejčík), 52. Kubalík (Tomášek, Palát), 52. Stránský (Kampf, Voženílek), 55. Palát (Kempný) – 19. Wejse (Blichfeld, Bruggisser), 40. Russell (N. B. Jensen, Bruggisser), 45. Mölgaard (M. Lauridsen, Lassen), 52. From (Scheel, Wejse). Rozhodcovia: HRONSKÝ (SR), Schrader (Nem.) – Briganti (USA), Nyqvist (Švéd.), vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 17.413 divákov (vypredané).

Česko: Dostál – Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, Špaček – Kaše, Sedlák, Červenka – Kubalík, Tomášek, Palát – Stránský, Kämpf, Voženílek – Flek, Kondelík, Beránek

Dánsko: Dichow – M. Lauridsen, Lassen, Bruggisser, N. B. Jensen, Jensen Aabo, O. Lauridsen, Larsen – Blichfeld, Russell, True – Olesen, Mölgaard, Aagaard – Scheel, Wejse, From – Andersen, Poulsen, Storm – Schultz

 Domáci odštartovali aktívne, no až na možnosť Červenku si ďalšie väčšie šance nevypracovali. Zmeniť to mohli v 13. minúte pri presilovke 5 na 3 dlhej 1:50 minúty, no nevyužili ju. Dáni boli oveľa efektívnejší a svoju početnú výhodu premenili už po 30 sekundách, keď ich poslal do vedenia v 19. minúte Wejse.

Česi však stihli do prestávky vyrovnať. Sedem sekúnd pred klaksónom prešla za Dichowa strela Ruttu od modrej. Česi nastúpili do druhej časti veľkým náporom a vyťažili z neho góly Fleka v 23. a Sedláka v 25. minúte.

V 33. minúte sa predviedol aj brankár Dostál, ktorý pohotovou reakciou hokejkou zastavil dorážku Aagaarda do odkrytej bránky. Dáni však napodobnili súpera z prvej tretiny a dokázali znížiť v poslednej minúte druhej po teči Russella.

V 45. minúte vyrovnal na 3:3 Mölgaard, no Čechom trvalo iba minútu a pol a boli znova na koni, keď Kundrátek na dvakrát prestrelil Dichowa – 4:3.

Domáci definitívne zlomili súpera v 52. minúte, po výbornej práci a prihrávke Paláta sa dostali do prečíslenia dvoch na brankára a Tomášek nabil pred odkrytú sieť Kubalíkovi. Vzápätí im vyšiel aj brejk 2 na 1 a Stránský upravil už na 6:3. V závere pridali oba tímy ešte po jednom góle.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport