Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Kauza odpočúvania poľovníckej chaty: Vyšetrovateľ prípad ukončil, padol návrh na obvinenie

Pokračuje len stíhanie pre prečin pytliactva.

Kauza odpočúvania poľovníckej chaty: Vyšetrovateľ prípad ukončil, padol návrh na obvinenie
Video z poľovníckej chaty, ktoré zachytáva politikov Smeru-SD a advokátov pri konverzácii. Foto: RTVS

V kauze odpočúvania na poľovníckej chate navrhol vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) podanie obžaloby na policajta M. J. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Informovala o tom hovorkyňa ÚIS Andrea Dobiášová.

Vyšetrovateľ návrhom na podanie obžaloby ukončil prípad mediálne známy ako „nezákonné odpočúvanie na poľovníckej chate“. „Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora,“ dodala hovorkyňa.

Stíhanie pre pytliactvo pokračuje

V kauze poľovníckej chaty naďalej pokračuje trestné stíhanie pre prečin pytliactva. Obvinené sú dve osoby. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý.

„V predmetnej trestnej veci prípravné konanie nie je skončené, vyšetrovateľ policajného zboru vykonáva procesné úkony v zmysle Trestného poriadku. Osoby Ľ.J. a M.M. majú postavenie obvinených,“ priblížil hovorca.

Kauze poľovníckej chaty sa v Správach RTVS venoval Timotej Pisch:

Rastislav Požgaj z Prezídia Policajného zboru potvrdil, že v kauze momentálne prebiehajú výsluchy svedkov za prítomnosti obhajcov obvinených. „Tohto času bol spisový materiál zaslaný na dozorovú prokuratúru za účelom previerky,“ uviedol Požgaj.

Kauza poľovníckej chaty je známa z videí, ktoré boli medializované v roku 2021. Zobrazujú stretnutia politických lídrov zo Smeru-SD Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, advokáta Mareka Paru, Pavla Gašpara a podnikateľa Miroslava Bödöra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko