Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Levickí basketbalisti získali tretí ligový titul za sebou

Sú druhým klubom v histórii, ktorý zdvihol víťaznú trofej trikrát za sebou.

Levickí basketbalisti získali tretí ligový titul za sebou
Na snímke majstri SR, basketbalisti Patrioti Levice oslavujú tretí titul v rade. Foto: TASR/František Iván

Basketbalisti Patriotov Levice sa stali tretí rok po sebe víťazmi Niké Slovenskej basketbalovej ligy (Niké SBL). Finálovú sériu v sezóne 2023/2024 ukončili na palubovke Spišských Rytierov. Vo štvrtom stretnutí s týmto súperom zvíťazili jednoznačne 104:64 a sériu vyhrali 3:1 na zápasy.

Levice sa stali len druhým klubom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, ktorý zdvihol nad hlavu víťaznú trofej trikrát za sebou. Doteraz sa to podarilo len Pezinku (1997-2002). Pre „žlto-zelených“ je to už piaty majstrovský titul (2011, 2018, 2022, 2023, 2024), od roku 2018 nikdy neskončili bez medaily.

Triumfom v Niké SBL si vybojovali právo účasti v niektorej zo súťaží pod hlavičkou Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) v nasledujúcom ročníku. Najužitočnejším hráčom finálovej série sa stal krídelník Patriotov Aaron Wheeler.

Podobne, ako v prvých dvoch finálových zápasoch, tak aj vo štvrtom meraní síl chytili Levičania veľmi rýchlo v úvode útočný rytmus z trojbodovej vzdialenosti. Spišiaci sa v tomto prípade nenechali zaskočiť a okamžite vyrovnali krok, celkovo sa hralo od prvej štvrtiny vo veľkej intenzite. Tímy predvádzali divákom útočný basketbal, po prvej štvrtine viedli hostia najtesnejším možným rozdielom – 24:23.

Najpodstatnejšie okamihy v druhej časti

Najpodstatnejšie okamihy prišli na začiatku druhej časti, Patrioti zaznamenali v priebehu približne troch minút 15-bodovú šnúru. V podstate zmenili tón celého zápasu. Rytieri nevedeli adekvátne reagovať, na oboch stranách palubovky sa trápili a vidina predĺženia finálovej série sa im rýchlo vzďaľovala.

Hostia naproti tomu hrali sebavedomo a s obrovskou energiou mali zápas pod úplnou kontrolou. To sa odrazilo aj na polčasovom stave – 59:40.

Spišiaci nastúpili po prestávke s cieľom urobiť niečo s negatívnym skóre, pomohli si siedmimi bodmi v sérii. Hneď na to im ale súper v podstate totožnou mincou odpovedal. Dianie v zápase sa tak vrátilo do starých koľají, Levičania boli jednoznačne lepší v tomto meraní síl a druhý finálový mečbal už plánovali premeniť.

Pred poslednou 10-minútovkou vyhrávali 83:52. Vo štvrtej štvrtine sa už len riešil konečný rozdiel, postupne dostávali na oboch stranách priestor hráči z lavičky, keďže o víťazovi stretnutia a celej série bolo rozhodnuté.

šport

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport