Na hlavný obsah

Liga majstrov: Real pred odvetou odložil oslavy titulu v La Lige, Bayern chce prelomiť negatívnu sériu

Bavori nedokázali zdolať Real Madrid v Lige majstrov osemkrát za sebou.

Liga majstrov: Real pred odvetou odložil oslavy titulu v La Lige, Bayern chce prelomiť negatívnu sériu
Futbalisti Bayernu Mníchov a Realu Madrid sa objímajú po prvom zápase semifinále Ligy majstrov Bayern Mníchov - Real Madrid. Foto: TASR/AP

Futbalisti Realu počas víkendu získali v predstihu svoj 36. titul v La Lige, no tradičné oslavy v centre mesta s fanúšikmi zatiaľ odložili. „Biely balet“ čaká domáca odveta semifinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov, na pôde ktorého sa zrodila remíza 2:2.

Real v sobotu (4. 5.) najskôr zdolal Cádiz 3:0 a ligový titul mu zabezpečila prehra FC Barcelona na pôde Girony (2:4), čo štyri kolá pred koncom súťaže znamená nedostihnuteľný 13-bodový náskok.

Mužstvo Carla Ancelottiho však muselo oslavy s fanúšikmi odložiť, aby sa mohlo naplno koncentrovať na odvetu s Bayernom.

„Je to veľmi dôležitý zápas. Potrebujeme fanúšikov, preto dúfam, že všetci opäť prídu v bielom a na Santiago Bernabeu zažijeme jeden z neuveriteľných večerov a zvíťazíme,“ uviedol pre oficiálny web Realu brankár Thibaut Courtois. Tridsaťjedenročný Belgičan figuroval proti Cádizu v zostave Madridčanov po takmer deväťmesačnej absencii.

Tuchel: Chceme ísť do Wembley

Bayern predviedol v domácom stretnutí proti Realu výborný výkon, no doplatil na slabú efektivitu. Brankár Manuel Neuer po zápase uviedol, že jeho tím si zaslúžil vzhľadom na predvedenú hru, ísť do odvety s náskokom.

„Musíme využiť šance, ktoré si vytvoríme. Možno sme mohli dať už v prvom dueli o jeden alebo dva góly viac,“ citoval španielsky denník Marca krídelníka Bayernu Sergea Gnabryho.

Bavori budú chcieť prelomiť negatívnu sériu proti „bielemu baletu“, ktorý nedokázali zdolať osemkrát za sebou.

„V tejto súťaži je dôležité neprehrať a my sme tu preto, že sme ešte neprehrali. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo dať v prvom stretnutí dva góly, no teraz musíme doma predviesť magickú noc. Musíme pokračovať s chladnou hlavou. Dáme všetko do toho, aby sme na Bernabeu vybojovali postup,“ povedal brazílsky útočník Vinicius Junior, autor oboch gólov Realu v Allianz aréne.

Zverenci Thomasa Tuchela sa nenaladili na odvetný duel ideálne. V sobotňajšom (4. 5.) súboji prehrali na pôde VfB Stuttgart 1:3 a v záverečných dvoch kolách môžu na úkor rovnakého tímu prísť o druhú priečku v Bundeslige. Mníchovčania sa budú musieť v odvete proti Realu zaobísť bez zraneného Raphaela Guerreira, no do tréningového procesu sa zapojil už holandský obranca Matthijs de Ligt, ktorý vynechal prvý duel.

Bayernu v sobotňajšom nevydarenom ligovom zápase proti Stuttgartu (1:3) chýbal Jamal Musiala. Aj on by už mal byť Tuchelovi k dispozícii. „Situácia je veľmi jasná, chceme zvíťaziť v Madride a ísť do Wembley, víťaz berie všetko. Budeme pripravení, pôjdeme do Španielska so sebavedomím a musíme byť odvážni,“ poznamenal Tuchel.

Duel povedie hlavný rozhodca Szymon Marciniak z Poľska. V pozícii štvrtého arbitra figuruje Slovák Ivan Kružliak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport