Na hlavný obsah

Lotyši opäť ratovali víťazstvo až v predĺžení. Daugavinš skóroval sekundu pred koncom

Francúzi zaznamenali ďalšiu prehru.

Lotyši opäť ratovali víťazstvo až v predĺžení. Daugavinš skóroval sekundu pred koncom
Lotyšský hokejista Kaspars Daugavinš strieľa víťazný gól v zápase proti Francúzsku. Foto: TASR/AP

Hokejisti Lotyšska zvíťazili nad Francúzskom 3:2 po predĺžení vo svojom druhom zápase v „slovenskej“ B-skupine MS. O ich triumfe rozhodol sekundu pred koncom predĺženia Kaspars Daugavinš, ktorý strelil víťazný gól v predĺžení aj v predošlom zápase proti Poľsku.

Lotyši nastúpia na ďalší duel v utorok (14. 5.) od 16.20 h proti Kazachstanu. Francúzi budú hrať v rovnaký deň od 20.20 h proti Poľsku.

Od úvodu sa hral vyrovnaný hokej, v ktorom dominovali defenzívy. Dôležitý moment priniesla 16. minúta, keď Lotyš Batna dostal trest na 5 minút a strele Da Costu pomohol do lotyšskej bránky nešťastný teč Mamčicsa – 0:1.

Druhá tretina bola nerozhodná dianím na ľade a aj gólovo. Hoci v nej Lotyši postupne prevzali iniciatívu, Francúzi obetavo bránili a aj zásluhou brankára Juncu mali tesný náskok. Prišli oň v 43. minúte, keď Abols v protiútoku zblízka usmernil Freibergsovu strieľanú prihrávku – 1:1.

V 51. minúte dostal Gallte vyšší trest za faul lakťom a Roberts Bukarts v presilovke poslal Lotyšov do vedenia – 2:1. Junca krátko na to zmaril niekoľko šancí súpera a Bellemare v 57. minúte dorazil puk po strele Da Costu – 2:2.

Lotyši sa v predĺžení dostali k presilovke, no o triumfe rozhodli až po nej, keď Daugavinš potrestal chybu Boudona – 3:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport