Na hlavný obsah

Markíza po Kovačičovom výstupe v závere nedeľnej relácie ruší Na telo

Na konci relácie uviedol, že vedenie sa pokúšalo o cenzúru.

Markíza po Kovačičovom výstupe v závere nedeľnej relácie ruší Na telo
Moderátor diskusnej relácie Televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom. Foto: RTVS

Vedenie televízie Markíza s okamžitou platnosťou zrušilo relácie Na telo s Michalom Kovačičom a Na telo PLUS. V nedeľu (26. 5.) na konci diskusnej relácie Kovačič uviedol, že vedenie televízie sa pokúšalo reláciu cenzurovať a vyvíjalo tlak na redakciu spravodajstva.

„Televízia Markíza ako oprávnený vysielateľ a držiteľ príslušných autorizácií, nesie redakčnú zodpovednosť za účinnú kontrolu nad obsahom vysielania. Moderátor zneužil vysielací čas na prezentovanie osobných názorov v rozpore so zákonom o mediálnych službách a etickým kódexom novinára,“ uviedla Markíza vo svojom stanovisku.

Z tohto dôvodu pristúpila k okamžitému prerušeniu vysielania spomenutých relácií. „Vyvodenie dôsledkov za porušenie povinností zo strany zamestnanca je internou záležitosťou televízie Markíza,“ skonštatovala televízia.

Michal Kovačič na žiadosť RTVS o stanovisko nereagoval. Až 95 zamestnancov televízie Markíza sa postavilo za Michala Kovačiča a kritizovalo postup manažmentu. Považujú za neakceptovateľné, aby moderátor politickej relácie musel okrem tlakov politikov čeliť aj tlakom vlastného vedenia.

Zmenám vo vysielaní televízie Markíza sme sa venovali v hlavných Správach RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko