Na hlavný obsah

Martina Šimkovičová sa nikdy nemala stať ministerkou kultúry, vyhlásil M. Majerský

Minister práce jej vyjadril podporu.

Martina Šimkovičová sa nikdy nemala stať ministerkou kultúry, vyhlásil M. Majerský
Poslanec Milan Majerský (KDH) a minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD). Foto: RTVS

Martina Šimkovičová (SNS) sa podľa šéfa KDH Milana Majerského nikdy nemala stať ministerkou kultúry. Povedal to v relácii RTVS O 5 minút 12. Minister práce Erik Tomáš (Hlas-SD) vyjadril obom ministerkám podporu. Koalícia je podľa neho pri odvolávaní členov vlády napriek opačným náznakom jednotná.

Koalíciu budúci týždeň čaká odvolávanie nielen Šimkovičovej, ale aj ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). Ministerka podľa opozície nezvláda manažovanie rezortu.

„Fond na podporu umenia, to je ďalšia boľačka pani ministerky, ktorá ju diskvalifikuje od toho, aby bola ministerkou. O jednotlivých projektoch má rozhodovať kvalita projektu, nie nejaká ideologizácia,“ povedal Majerský.

„Ministerka kultúry Šimkovičová aj ministerka zdravotníctva Dolinková majú plnú podporu premiéra aj koalície,“ povedal Tomáš s tým, že v utorok sa ich obe z funkcii nepodarí odvolať. Reagoval tak aj na informácie, že ani v rámci koalície nie je stopercentná spokojnosť s prácou ministerky Dolinkovej.

„Ak niekto dostával do éteru informácie, že v koalícii nie je spokojnosť s pani Dolinkovou, tak to robila stále opozícia. Pretože my na rozdiel od súčasnej opozície si všetky svoje veci riešime za zatvorenými dverami,“ dodal minister práce.

Trináste dôchodky

Hostia sa rozprávali aj o nedávno schválených 13. dôchodkoch. Tomáš ich považuje za spravodlivé, keďže každý senior dostane rovnakú sumu.

„Keby sme chceli striktne dodržať línie 13. dôchodku, tak by sme potom opäť museli vyplatiť tým s vyššími dôchodkami viac, čo by nebolo spravodlivé. Preto dávame 13. dôchodok vo výške priemerného dôchodku za predchádzajúci rok,“ uviedol Tomáš.

Majerskému chýba väčšia adresnosť. Uprednostnil by, keby seniori s nižšími dôchodkami dostali vyšší trinásty dôchodok ako tí s najvyššími penziami. „Máme 1,5 milióna dôchodcov a takmer 500-tisíc po zaplatení služieb spojených s bývaním ostane na deň 0,50 eura,“ priblížil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko