Na hlavný obsah

Meranie síl s nováčikom je tu: Poznáme zostavu, v ktorej Slováci vykorčuľujú do duelu s Poľskom

Slováci naposledy zdolali Poliakov v príprave na MS 6:1.

Meranie síl s nováčikom je tu: Poznáme zostavu, v ktorej Slováci vykorčuľujú do duelu s Poľskom
Na snímke slovenskí hokejisti tešiaci sa z gólu. Foto: TASR/AP

Slovenskí hokejoví reprezentanti majú pred sebou štvrtý duel v ostravskej B-skupine na majstrovstvách sveta. Ich súperom je výber Poľska, ktorý je nováčikom v elitnej kategórii a zatiaľ si z troch duelov odniesol len jediný bod.

Po triumfe nad Američanmi sa trénerský štáb rozhodol urobiť len jednu zmenu. Do bránky sa ako jednotka postaví Samuel Hlavaj, druhým brankárom bude Stanislav Škorvánek, ktorý sa proti USA na súpisku nedostal. Nahradí tak Mateja Tomeka.

Prvé obranné duo vytvorí Peter Čerešňák s Martinom Fehérvárym, druhé Šimon Nemec a Michal Ivan. Súčasťou tretej defenzívnej dvojičky je Mário Grman a Patrik Koch, v štvrtej figuruje František Gajdoš a Andrej Golian.

Prvé útočné trio vytvoria Juraj Slafkovský, Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Členmi druhého ofenzívneho trojlístka sú Tomáš Tatar, Lukaš Cingel a Libor Hudáček. Tretí zámorský útok je v zložení Pavol Regenda, Martin Pospíšil a Miloš Kelemen. Štvrtú tzv. checking line tvorí Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ a Martin Faško-Rudáš.

Mimo zostavy je gólman Matej Tomek, útočníci Marko Daňo a Viliam Čacho. Posledný menovaný do diania na MS ešte vôbec nezasiahol.

Zostavy:

Slovensko: Hlavaj (Škorvánek)- Čerešňák, Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Gajdoš, Golian – Cehlárik, Hrivík, Slafkovský – Tatar, Cingel, Hudáček, Regenda, Pospíšil, Kelemen, Kudrna, Sukeľ, Faško-Rudáš

Poľsko: Fučík (Zabolotny) – Wanacki, Kolusz, Wajda, Kruczek, Górny, Bryk, Dronia, Maciaś – Wronka, Pasiut, Fraszko – Urbanowicz, Dziubinski, Maciaś – Zygmunt, Pas, Walega – Krężołek, Komorski, Michalski

1. formácia
2. formácia
3. formácia
4. formácia

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport