Na hlavný obsah

MS v hokeji 2024: Poznáme záverečnú nomináciu Slovenska, trénerský štáb vyradil trojicu hráčov

Šampionát v Prahe a Ostrave štartuje v piatok 10. mája.

MS v hokeji 2024: Poznáme záverečnú nomináciu Slovenska,  trénerský štáb vyradil trojicu hráčov
Na snímke gólová radosť slovenskej hokejovej reprezentácie. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku sa nedostali útočníci Róbert Lantoši a Samuel Takáč a obranca Rayen Petrovický. Trénerský štáb zverejnil 25-členný menoslov po utorňajšom (7. 5.) prípravnom zápase s USA (2:6) v Bratislave.

V kádri trénera Craiga Ramsayho figurujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. „Tento rok to bolo pre nás spolu s Craigom najťažšie rozhodovanie. Mnoho hráčov malo v príprave dobré ofenzívne čísla, ale v závere prišlo veľa hráčov aj z NHL, a tak sa nedostali na MS. Nechceli sme aby hráči, ktorí sú vo svojich kluboch zvyknutí hrať v prvých dvoch päťkách a na presilovke, boli v pozícii náhradníkov,“ okomentoval tvorbu nominácie na šampionát generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Vyradenie Róberta Lantošiho, ktorý má za sebou životnú sezónu vo farbách českého extraligistu z Mladej Boleslavi, označil Šatan za najťažšie rozhodnutie.

„V príprave hral veľmi dobre. Tým, že prišli hráči z NHL, tak mu bolo veľmi ťažké nájsť miesto v prvých dvoch päťkách. Neviem, či by sme ho vedeli tak dobre využiť v tretej alebo štvrtej formácii. Z úcty k nemu sme ho nechceli dať do úlohy čakajúceho hráča alebo náhradníka,“ dodal Šatan.

V nominácii figurujú aj útočníci Martin Pospíšil a Miloš Kelemen, ktorí nezasiahli ani do jedného prípravného duelu. Pospíšila limitovali zdravotné problémy, Kelemen sa má k tímu pripojiť po stretnutí s USA. V 25-člennom menoslove je 15 hráčov, ktorí štartovali aj na vlaňajších MS 2023.

Z hráčov, ktorí v sezóne 2023/2024 pôsobili v slovenskej najvyššej súťaži, sa na šampionát dostal brankár Stanislav Škorvánek z Michaloviec a obrancovia František Gajdoš (HK Nitra) a Andrej Golian (HC Slovan Bratislava).

Slováci odohrajú prvý duel na MS v piatok 10. mája proti Nemecku o 16. 20 hod. V ostravskej B-skupine ich následne preverí Kazachstan, USA, Poľsko, Francúzsko, Lotyšsko a Švédsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport