Na hlavný obsah

MS v hokeji: Kapitánom slovenského výberu bude Tatar

Tatar viedol reprezentáciu ako kapitán aj na MS 2022.

MS v hokeji: Kapitánom slovenského výberu bude Tatar
Na snímke Tomáš Tatar. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na 87. majstrovstvách sveta v hokeji bude útočník Tomáš Tatar. Jeho asistentmi budú Marek Hrivík a Peter Čerešnák. Informáciu priniesol priamo z dejiska šampionátu športový redaktor RTVS Patrik Mitas.

Tatar niesol kapitánske céčko na drese aj v prípravných dueloch proti Poľsku a USA. Slovenský národný tím viedol ako kapitán aj na MS 2022 vo Fínsku. Vlani na šampionáte neštartoval, kapitánom bol Marek Hrivík.

Zverenci Craiga Ramsayho majú za sebou úvodný tréning v Ostrave. Na ľad vykorčuľovalo 24 hráčov, chýbal len útočík Miloš Kelemen, ktorý by sa mal pridať k tímu počas dňa.

V elitnej formácii spolu trénovali Juraj Slafkovský, Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Druhé ofenzívne trio tvorili Libor Hudáček, Lukáš Cingel a Tomáš Tatar. Prvú defenzívnu dvojičku tvorí Šimon Nemec s Martinom Fehérvárym.

Slováci vstúpia do šampionátu 10. mája duelom proti vlaňajším vicemajstrom Nemcom. Následne ich preverí Kazachstan, USA, nováčik z Poľska, Francúzsko, Lotyšsko a Švédsko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport