Na hlavný obsah

Muž zo Slovenska prevážal v kufri auta tridsať šteniat. V zúboženom stave ich našli rakúski colníci

Zvieratá boli zrejme určené na predaj v zahraničí.

Muž zo Slovenska prevážal v kufri auta tridsať šteniat. V zúboženom stave ich našli rakúski colníci
Na snímke šteniatka. Foto: TASR/František Iván

Tridsať šteniat objavili colníci pri náhodnej kontrole osobného auta so slovenskými evidenčnými číslami v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko.

Muž predložil sfalšované očkovacie osvedčenia pre zvieratá, ktoré boli príliš mladé na to, aby ich mohol prepravovať. Vo štvrtok (9. 5.) o tom informovala agentúra APA.

Šteňatá sa tlačili v klietkach a boli v „mimoriadne zlom zdravotnom stave“. Uviedlo vo vyhlásení rakúske ministerstvo financií. Štyridsaťšesťročnému vodičovi zo Slovenska hrozí vysoká pokuta.

Zápach moču a zvratkov

Colníci zastavili vozidlo so šteňatami koncom apríla na diaľnici A2 v smere do Talianska. Pri kontrole mali podozrenie na silný zápach moču a zvratkov a nariadili vodičovi otvoriť batožinový priestor.

V ňom bolo v dvanástich klietkach natlačených 30 šteniat, ktoré boli zrejme určené na predaj. Colníci šteňatá zhabali, aby veterinár mohol určiť ich skutočný vek, ktorý bol príliš nízky na prepravu.

Šteňatá nájdené v kufri, rôznych plemien, ako napríklad King Charles španiel, trpasličí jazvečík, maltézsky pes, francúzsky buldoček a pudlík, odovzdali miestnemu útulku pre zvieratá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet