Na hlavný obsah

Prezidentka si myslí, že možnosť stretnutia politických lídrov je stále otvorená

Peter Pellegrini vyhlásil, že na zvolanie okrúhleho stola zrejme ešte nenastal čas.

Prezidentka si myslí, že možnosť stretnutia politických lídrov je stále otvorená
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka Zuzana Čaputová následne uviedla, že považuje možnosť stretnutia politických lídrov stále za otvorenú. Je podľa nej prirodzené, že si jeho príprava vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť.

V aktuálnej situácii označila za najdôležitejšie, aby nastal posun v upokojení situácie. Ako menej dôležité vidí, či sa stretnutie uskutoční neskôr alebo na inom mieste. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Naopak zvolený prezident Peter Pellegrini si myslí, že sa ukazuje, že na okrúhly stôl politických strán zrejme ešte nedozrel čas.

Pellegrini stretnutie parlamentných strán zvolal spolu s úradujúcou hlavou štátu Zuzanou Čaputovou po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Pozrite si vyhlásenie Petra Pellegriniho:

Pellegrini sa obracia na občanov s prosbou, aby sa nenechali uniesť negatívnymi emóciami, ktoré môže priniesť nastávajúci politický súboj.

Prekážky na ceste k zmiereniu

„Ak dnes politická scéna nie je pripravená na vzájomné zmierenie, buďme naň pripravení my všetci. Sme jeden národ, jedno spoločenstvo, jedno Slovensko. A k upokojeniu môže každý z nás prispieť svojím vlastným dielom už dnes. Bez ohľadu na to, či tak učinia aj ostatní, bez ohľadu na to, akú politickú stranu podporujeme,“ uviedol Peter Pellegrini.

Novozvolený prezident je však presvedčený, že upokojenie slovenskej spoločnosti nesmie padať na jednotlivcoch, ktorí si šírenie zla a nenávisti zvolili za svoju politickú cestu.

„Zmierenie národa je náročný proces a beh na dlhú trať. A ja vás chcem ubezpečiť, že som pripravený všetkými silami prispieť k tomu, aby bol tento zápas nakoniec pre Slovensko víťazným. Budem sa preto naďalej obracať na politické strany, mienkotvorné osobnosti, spoločenské organizácie ale aj na médiá, aby konali vo vedomí zodpovednosti za krajinu a ľudí, ktorí v nej žijú,“ dodal Pellegrini.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko