Na hlavný obsah

Oheň na východe zachvátil niekoľko obydlí, mesto zvolalo krízový štáb

S plameňmi bojovalo viac než 20 hasičov.

Oheň na východe zachvátil niekoľko obydlí, mesto zvolalo krízový štáb
Pri požiari v Stropkove zasahovali hasiči z viacerých hasičských staníc. Foto: TASR/Maroš Černý

Na ulici Za jarkom v Stropkove vypukol v piatok (31. 5.) požiar, ktorý sa zasahujúcim hasičom podarilo lokalizovať v popoludňajších hodinách.

„Pri zásahu profesionálnym hasičom asistujú aj členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) Chotča, Breznička, Bukovce a Havaj. Príčina vzniku požiaru bude predmetom zisťovania. Z miesta udalosti nie sú hlásené žiadne zranené osoby,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Miroslava Knišová.

Požiar obydlí v Stropkove.
Požiar obydlí v Stropkove.Foto: TASR/Maroš Černý

Krízový štáb

V Stropkove zasadal v súvislosti s požiarom krízový štáb. Ako uviedol primátor mesta Ondrej Brendza, hľadajú najvhodnejšie riešenie, kde umiestniť približne 70 ľudí zasiahnutých požiarom. V spomenutej lokalite horelo aj 17. apríla. Odvtedy je v meste vyhlásená mimoriadna situácia.

„Tento požiar je rozsiahlejší. Situácia je náročnejšia. Je postihnutých podľa predbežných informácií 12 obydlí a približne 70 členov rómskej komunity. Vyvstáva otázka, ako sa vysporiadať s touto situáciou, ako im zabezpečiť náhradné ubytovanie a poskytnúť základné životné potreby. Aktuálne prebieha krízový štáb, kde hľadáme riešenie. Na 17.00 h sme zvolali celý poslanecký zbor,“ povedal Brendza.

V areáli, kde sídli Základná škola Hrnčiarska a Cirkevná základná škola sv. Petra a Pavla je ubytovaných približne 40 ľudí, ktorých v apríli zasiahol požiar v rovnakej lokalite ako v piatok.

„Chceme ich umiestniť tak, aby boli na jednom mieste. Verím, že sa nám v priebehu budúceho týždňa podarí zabezpečiť pre prvú skupinu kontajnerové bývanie. Máme to obstarané, zmluva je zverejnená a účinná, plynie lehota na dodanie. Máme obstaraných deväť kontajnerov v celkovej hodnote 58.000 eur,“ vysvetlil Brendza.

Požiar bol ohlásený krátko pred 12.30 h. Hasiči po príchode na miesto prieskumom zistili, že ide o požiar o rozlohe približne 30 krát 60 metrov. Na mieste udalosti zasahovalo 21 príslušníkov HaZZ z viacerých hasičských staníc v rámci Prešovského kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny