Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Na výmenu Ramsayho nie je správny čas. Pre nového kormidelníka by to bola trénerská samovražda, myslí si P. Gašpar

Komentátor RTVS si nevie predstaviť, ktorý tréner by v súčasnosti prebral reprezentáciu.

Na výmenu Ramsayho nie je správny čas. Pre nového kormidelníka by to bola trénerská samovražda, myslí si P. Gašpar
Na snímke sprava kapitán Tomáč Tatar, tréner Craig Ramsay, jeho asistent Ján Pardavý, Peter Cehlárik a Martin Faško-Rudáš. Foto: TASR/Michal Runák

Kanadský tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay by nemal skončiť po vypadnutí slovenského národného tímu z MS v Česku.

V štúdiu po štvrťfinálovom zápase s Kanadou sa na tom zhodli hokejový odborník RTVS Ondrej Rusnák, komentátor Pavol Gašpar a bývalý hokejista Alexander Valentín.

Pozrite si záznam štúdia RTVS po záverečnom zápase Slovákov na MS:

„Do olympijskej kvalifikácie nezoženieme nič lepšie. Ak by ešte Craig Ramsay potiahol niekoľko mesiacov, tak by to bolo pre nás dobré. Potom však už vidím priestor na to, aby tam prišiel niekto iný,“ spresnil Rusnák.

Hokejový komentátor RTVS Pavol Gašpar sa zhodol s Rusnákom. „Pri strategickom uvažovaní sme sa nemali dostať do tejto situácie. Ten najlepší čas na jeho odchod bol vlani, aby nový tréner mal čas spoznať tím,“ podotkol.

Pavol Gašpar si nevie predstaviť, ktorý tréner by v tomto období prebral národné mužstvo. „Bola by to takmer trénerská samovražda, aby rovno viedol nový tím v dôležitom olympijskom kvalifikačnom turnaji v auguste,“ doplnil.

Bývalý hokejista Alexander Valentín súhlasí, že ak mala nastať zmena na trénerskom poste, tak to malo byť skôr. „Každý tréner má svoju filozofiu a preniesť ju na tím trvá nejaký čas,“ povedal.

Ramsay by mohol pôsobiť aj ako poradca

Rusnák a Valentín si myslia, že jednou z alternatív môže byť aj to, že Craig Ramsay povedie Slovákov do kvalifikácie na olympijský turnaj a neskôr by mohol pomôcť novému trénerovi národného tímu ako poradca.

Tréner Craig Ramsay hovoril po štvrťfinálovej prehre Slovenska o sklamaní, no zároveň aj o hrdosti na svoj tím. Ten sa pod jeho vedením ani šiestykrát nedostal do semifinále MS, keď vo štvrťfinále podľahol Kanade 3:6.

 K svojej budúcnosti pri národnom tíme sa bezprostredne po štvrťfinále nechcel vyjadriť: „Nikdy nerobím závažné rozhodnutia, pokiaľ som v emóciách. Uvidíme.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport