Na hlavný obsah

Nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: Narazil do betónového zvodidla a prevrátil sa na bok

Pri nehode sa zranilo desať ľudí, z toho traja vážne.

Pri piatkovej (10. 5.) nehode slovenského autobusu pri rakúskom Salzburgu sa zranilo desať ľudí, z toho traja vážne. Informovala o tom agentúra APA.

Nehoda na diaľnici A1 pri meste Thalgau sa podľa webu Salzburg24 stala v piatok krátko pred polnocou, keď autobus, ktorý šoféroval 57-ročný Slovák, narazil do betónového stredového deliaceho pásu na úseku, kde sa diaľnica opravuje. Autobus do deliaceho pásu narazil ešte niekoľkokrát a nakoniec sa prevrátil na bok.

Na miesto nehody dorazilo niekoľko záchranárov, ktorí zranených odviezli do najbližších nemocníc.

Polícia uviedla, že vodič nebol pod vplyvom alkoholu. Slovák uviedol, že nevie, prečo sa nehoda stala. Údajne išiel rýchlosťou približne 100 kilometrov za hodinu. Bola tam však povolená rýchlosť maximálne 60 kilometrov za hodinu.

Nehode slovenského autobusu v Salzburgu sa v Správach RTVS venovala redakcia a redaktorka Barbora Žiačiková:

Asistencia veľvyslanectvo vo Viedni

Slovenské veľvyslanectvo vo Viedni poskytuje po nehode slovenského autobusu v Rakúsku konzulárnu asistenciu. Uviedol to komunikačný odbor ministerstva zahraničných vecí. K prípadu sa zatiaľ rezort bližšie nevyjadril.

„Rezort diplomacie bol o nehode informovaný a naše veľvyslanectvo vo Viedni poskytuje potrebnú konzulárnu asistenciu. Vzhľadom na ochranu osobných údajov sa k detailom prípadu nebudeme vyjadrovať,“ uviedol komunikačný odbor ministerstva.

Košická spoločnosť Interbus, ktorej autobus patril, nám v telefonickom rozhovore potvrdila, že pri nehode nik nezomrel, situáciu rieši a poskytuje asistenciu rodinným príslušníkom zranených cestujúcich.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet