Na hlavný obsah

Nemci podľahli Američanom, favorit mal duel pod kontrolou už v prvej tretine

Hráči USA odohrajú tretí duel v pondelok proti Slovákom.

Nemci podľahli Američanom, favorit mal duel pod kontrolou už v prvej tretine
Americký hokejista Brady Tkachuk sa raduje z gólu so spoluhráčmi. Foto: TASR/AP

Hokejisti USA zvíťazili nad Nemeckom 4:1 v sobotňajšom (11. 5.) zápase „slovenskej“ B-skupiny na MS v Ostrave. Favorit mal duel pod kontrolou už v prvej tretine, v ktorej si vypracoval dvojgólový náskok a hoci Nemci „hrýzli,“ rozbehnutých Američanov nepribrzdili.

Hráči USA odohrajú tretí duel na MS v pondelok (13. 5.) od 16.20 proti Slovensku, Nemci sa v rovnaký deň stretnú od 20.20 so Švédskom.

Nemci začali dôrazne, ale k otvoreniu skóre im nepomohla ani presilovka v 10. minúte a po nej sa ujali vedenia Američania. Usadili sa pred Niederbergerom a Kesselringovu strelu tečoval Tkachuk – 1:0.

Od 18. minúty bolo 2:0, keď Kesselring využil prihrávku Nelsona a poradil si s brankárom súpera. Nemci zlyhávali v pokusoch o ofenzívu a keď USA dostali v polovici zápasu prvú presilovku, Gaudreau dorazil puk za Niederbergera – 3:0. Ehliz síce krátko na to znížil, no Američania mali pod kontrolou dianie na ľade.

Tri sekundy pred druhou prestávkou Hughes zužitkoval prihrávku Caufielda a prestrelil nemeckého brankára – 4:1. Nemci už v záverečnej časti nedokázali zvrátiť nepriaznivý vývoj, naopak, Zegras a Eyssimont zvýšili náskok USA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport