Na hlavný obsah

Maďari opäť chodia nakupovať na Slovensko. Tvrdia, že tovary sú u nás lacnejšie a kvalitnejšie

Na nákupy cestujú aj zo vzdialenejších miest.

Maďari opäť chodia nakupovať na Slovensko. Tvrdia, že tovary sú u nás lacnejšie a kvalitnejšie
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Z Maďarska sa opäť oplatí ísť nakupovať na Slovensko. Podľa reportáže maďarského ekonomického portálu G-7 sa ľudia vyberajú na nákupy nielen z pohraničia, ale aj zo vzdialenejších miest. Tovar je na Slovensku údajne kvalitnejší a zlacnenia sú serióznejšie.

Z pohraničia chodievajú ľudia na severnú stranu pravidelne. Najnovšie sa vyberú na Slovensko ľudia aj z miest ako Székesfehérvár či Dunaújváros, ktoré sú vzdialené sto až viac kilometrov.

Pre pendlujúcich za nákupmi vytvoril istý muž skupinu na sociálnej sieti. Zistil, že sa počet členov tohto spoločenstva zvýšil razom na 60-tisíc – píše portál G7.

Uvádza napríklad ceny tabakových výrobkov – keď je nejaká akcia v slovenských obchodoch, možno ušetriť na škatuľke cigariet až euro, euro a pol, čiže z kartónu vyjde aj benzín na 200-kilometrovú cestu tam aj späť.

Medzi maďarskými zákazníkmi panuje názor, že v slovenských obchodoch sú cenové úľavy väčšie, letáky o akciách sú dostupné vopred. Nákupy si tak môžu naplánovať. No a je nezanedbateľné, že v obchodoch v slovenskom pohraničí takmer vždy možno nájsť predavačky, ktoré hovoria po maďarsky a sú milé.

Portál G7 na základe názorov ľudí navyše tvrdí, že vo väčšine prípadov je kvalita tovaru v slovenských obchodoch vyššia. Niektorí sú dokonca ochotní zaplatiť aj viac.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet