Na hlavný obsah

Poliaci vzdorovali favoritovi do polovice duelu, pod tri body Američanov sa najvýraznejšie podpísal Tkachuk

Brady Tkachuk mal prsty vo všetkých góloch Američanov.

Poliaci vzdorovali favoritovi do polovice duelu, pod tri body Američanov sa najvýraznejšie podpísal Tkachuk
Na snímke Američan Jake Sanderson a Poliak Patryk Krezolek. Foto: TASR/AP

Hokejisti USA zvíťazili nad Poľskom 4:1 v piatkovom (17. 5.) zápase „slovenskej“ B-skupiny MS v Ostrave. Nováčik elitnej kategórie dlho vzdoroval favoritovi, ktorý otvoril skóre až v polovici zápasu.

V stretnutí najvýraznejšie zažiaril americký kapitán Brady Tkachuk, ktorý sa bilanciou 1+3 podieľal na všetkých góloch svojho tímu. Jedným z čiarových rozhodcov bol Slovák Oto Durmis.

Američania nastúpia na svoj predposledný zápas v základnej skupine v nedeľu od 16.20 hod. proti Kazachstanu, Poliaci budú hrať v sobotu (18. 5.) o 16.20 hod. s Nemeckom.

Poľsko – USA 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 47. Pasiut (Wronka, Kolusz) – 31. Kesselring (Tkachuk, Vlasic), 40. Tkachuk (Pinto, Sanderson), 42. Caufield (Tkachuk), 50. Caufield (Tkachuk, Pinto). Rozhodcovia: Brander (Fín.), Ch. Holm (Švéd.) – Durmis (SR), Ondráček (ČR), vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 8935 divákov.

Poľsko: Murray – Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Dronia, Górny, Bryk, Kostek – Fraszko, Pasiut, Wronka – Michalski, Dziubinski, Urbanowicz – Macias, Pas, Zygmunt – Krežolek, Walega, Lyszczarczyk

USA: Augustine – Jones, Werenski, Hughes, Sanderson, Petry, Vlasic, Kesselring – Boldy, Nelson, Gaudreau – Caufield, Pinto, Tkachuk – Zegras, Hayes, Farabee – Brindley, Kunin, Eyssimont

Poliaci vstúpili do zápasu nebojácne a v prvej tretine hrali s Američanmi vyrovnanú partiu. V tretej minúte sa nakrátko radovali z gólu Wronku, no Američanom vyšla trénerská výzva na ofsajd.

Poliaci si v prvej tretine trikrát zahrali presilovku, ale nedokázali prekvapiť súpera. Veľkou oporou Poliakov bol brankár Murray, ktorý zmaril viacero sľubných príležitostí súpera a najväčší potlesk zožal v druhej tretine po efektnom zákroku lapačkou po strele Nelsona.

Zámorský tím v druhej časti zvýšil aktivitu, súpera v nej prestrieľal 25:5 a prevahu potvrdil aj gólmi. V 31. minúte zakončil Kesselring prečíslenie troch proti dvom a v závere druhej časti Tkachuk dotlačil puk do bránky – 0:2.

Aj tretia tretina bola o prevahe USA. V jej úvode si prvý gól na MS pripísal Caufield – 3:0. V 47. minúte Pasiut strelou spomedzi kruhov zmazal čisté konto brankára Augustinea. Posledné slovo mal Caufield, ktorý v 50. minúte zakončil situáciu po chybnej rozohrávke Murrayho.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport