Na hlavný obsah

Polícia rieši aj schvaľovanie útoku na premiéra. Identifikovali už niekoľko osôb, potvrdil šéf polície

Registrujú aj vyhrážky voči verejne činným osobám.

Polícia rieši aj schvaľovanie útoku na premiéra. Identifikovali už niekoľko osôb, potvrdil šéf polície
Na snímke prezident Policajného zboru SR Ľubomír Solák. Foto: TASR/Martin Baumann

Prezident Policajného zboru SR (PZ SR) Ľubomír Solák potvrdil, že zaznamenali niekoľko desiatok prípadov schvaľovania stredajšieho (16. 5.) incidentu. „Priebežne na nich pracujeme. Niektoré sú už v štádiu, že sú identifikované konkrétne osoby a myslím, že v blízkej budúcnosti o tom budeme informovať,“ priblížil.

Dodal, že registrujú aj vyhrážky voči verejne činným osobám, v rámci politického spektra v opozícii aj koalícii. Nevylúčil ani obavy z ďalšieho možné útoku. „Tieto informácie si vyhodnocuje Úrad na ochranu ústavných činiteľov aj v súčinnosti s inými službami. Boli tam prijaté určité opatrenia,“ ozrejmil Solák.

Internetom sa šíri informácia, že zatkli aj manželku útočníka, pričom sa malo ukázať, že ide o utečenkyňu z Ukrajiny. Prezident PZ SR pravosť tvrdení nepotvrdil a označil ich za hoax. Bližšie informácie o páchateľovi neposkytol. „Naozaj chceme rešpektovať rozhodnutie generálnej prokuratúry,“ odôvodnil.

Polícia zatiaľ neprezradila, či sa vypracoval podnet na väzobné stíhanie páchateľa. Po dohode s generálnou prokuratúrou sa k veci nebude vôbec vyjadrovať.

Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády postrelil 71-ročný muž z Levíc premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Previezli ho do nemocnice v Handlovej, odkiaľ ho helikoptérou transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici. Podľa posledných informácií je premiér stále vo vážnom, no stabilizovanom stave.

Pozrite si záznam z tlačovej konferencie, kde prezident PZ SR Ľubomír Solák hovoril o atentáte na Roberta Fica:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko