Na hlavný obsah

Tragédia na diaľnici D1: Polícia obvinila vodiča kamiónu, ktorý vrazil do stojacich vozidiel

Pri nehode zahynuli dvaja hasiči.

Tragédia na diaľnici D1: Polícia obvinila vodiča kamiónu, ktorý vrazil do stojacich vozidiel
Do hasičov malo naraziť auto pri zásahu. Foto: Facebook/Matúš Šutaj Eštok

Polícia v prípade tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala v pondelok (27. 5.) na diaľnici D1 pri Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom), vzniesla obvinenie. V stredu (29. 5.) o tom na sociálnej sieti informovala trenčianska krajská polícia.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru (PZ) z Nového Mesta nad Váhom na základe vykonaných procesných úkonov vzniesol obvinenie 40-ročnému vodičovi nákladného vozidla pre spáchanie prečinu usmrtenie v súbehu s prečinom ublíženie na zdraví,“ priblížila polícia.

Pri nehode zahynuli dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ťažké zranenia utrpel úradník mýtnej jednotky a ľahké zranenia utrpela príslušníčka PZ. Vyšetrovateľ zároveň podal na obvineného muža podnet návrhu na vzatie do väzby.

Nebohí hasiči pred nehodou na diaľnici hasili požiar osobného auta na krajnici. Asistovala im aj hliadka Mýtnej polície. Počas zásahu do stojacich zasahujúcich vozidiel narazilo nákladné vozidlo.

„Presné príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú naďalej v štádiu vyšetrovania,“ skonštatovala polícia.

Odškodné pre pozostalých

Vláda na stredajšom rokovaní odsúhlasila, že rodinám obetí tragickej nehody vyplatia po 50-tisíc eur. „Tieto prostriedky nebudú podliehať zúčtovaniu zo strany pozostalých a ich zúčtovanie a zdanenie vykoná Ministerstvo vnútra SR v zmysle príslušných predpisov,“ uviedol rezort v predkladacej správe.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) spresnil, že v prípade obetí išlo o 27- a 35-ročného príslušníka Hasičského a záchranného zboru. „Vieme, že príspevok pozostalým už životy týchto mladých ľudí nevráti, no štát má povinnosť sa aj takýmto spôsobom zachovať a poďakovať sa tým, ktorí zahynuli pri pomáhaní iným,“ uviedol.

Vyšetrovanie okolností prípadu sa podľa neho naďalej vyšetruje, Šutaj Eštok naznačil, že jednou z možných príčin tragédie bolo to, že sa vodič dostatočne nevenoval riadeniu vozidla. Apeloval preto na zvýšenú pozornosť, zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel pri šoférovaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko