Na hlavný obsah

Poľskí hokejisti dlho trápili favorizovaných Švédov. Napokon však severanom podľahli

Tri korunky zatiaľ s plným počtom bodov.

Poľskí hokejisti dlho trápili favorizovaných Švédov. Napokon však severanom podľahli
Poľský brankár David Zabolotny. Foto: TASR/AP

Hokejisti Švédska zvíťazili nad Poľskom 5:1 v nedeľňajšom (12. 5.) zápase „slovenskej“ B-skupiny na MS v Ostrave. Favorit mal po celý čas duel pod kontrolou, dvoma gólmi a asistenciou sa v jeho drese blysol obranca Erik Karlsson.

Švédi odohrajú ďalší zápas na šampionáte v pondelok (13. 5.) od 20.20 proti Nemecku, Poliaci si v utorok (14. 5.) od 20.20 zmerajú sily s Francúzmi.

Švédi od prvých minút napĺňali úlohu favorita, často hrali s pukom a neustále hrozili Poliakom. Pokoj im dodal gól Marcusa Johanssona po nešťastnom teči poľského hráča, na ktorý nadviazal v siedmej minúte Raymond, keď zblízka zužitkoval prihrávku Kempea pred odkrytú bránku – 2:0.

V druhej časti sa Poliaci ubránili švédskemu tlaku počas oslabenia, následne nevyužili presilovku a po nej inkasovali. Kapitán Švédov Karlsson prestrelil brankára Zabolotného – 3:0.

V úvode tretej časti sa po chybe súpera dostal do brejku Lyszczarczyk, najskôr neuspel, no pokusom spoza bránky prekvapil Gustavssona – 3:1. Dráma sa však nekonala, keďže Švédi dvomi gólmi potrestali vylúčenie Górného na 2+2 minúty.

Najskôr Burakovsky v 55. minúte upravil na 4:1 a krátko na to Karlsson zakončil ofenzívny výpad po prihrávke Hedmana – 5:1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport