Na hlavný obsah

Spoznali sme štvrťfinálové dvojice na MS v Česku

Slovensko sa stretne s Kanadou.

Spoznali sme štvrťfinálové dvojice na MS v Česku
Na snímke Lukáš Cingel a Tomáš Tatar sa tešia z gólu. Foto: SITA/Martin Medňanský

Skupinová fáza hokejových Majstrovstiev sveta 2024 v Česku je minulosťou, pre osem tímov sa od štvrtka (23.5.) začína púť za vytúženou medailou. Slovenská reprezentácia narazí na Kanadu, zatiaľ čo domáci Česi si zmerajú sily s USA.

O prvej štvrťfinálovej dvojici rozhodol už obedný zápas Rakúska s Veľkou Britániou. Balvan, ktorý v Prahe o 14.32 h miestneho času spadol zo srdca fínskemu národnému tímu bolo počuť až v Helsinkách. Veľká Británia totiž pri svojej derniére v A kategórii zničila rakúsky postupový sen. Suomi hrozilo, že prvýkrát od roku 1992, kedy IIHF na MS predstavila formát vyraďovacej časti, nepostúpia medzi najlepšiu osmičku.

Slovensko-kanadský štvrťfinálový duel určili poobedňajšie zápasy. USA zmarilo lotyšské šance na postup, čo pre Slovensko znamenalo štvrté miesto v ostravskej B-skupine. V pražskej A-skupine zas Kanada obhájila prvenstvo v súboji s Českom.

Prehra domácich otvorila dvere pre posun Švajčiarska, ktoré to využilo a v skupine skončilo druhé. Vo štvrťfinále sa tak stretne s Nemeckom. Česko napokon spadlo až na tretie miesto, a tak ho v boji o semifinále čaká USA. Ako usporiadateľská krajina však má výhodu, že napriek horšiemu umiestneniu môže zostať na štvrťfinálový duel v Prahe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport