Na hlavný obsah

Potvrdené. Poznáme tímy, s ktorými si Slováci zmerajú sily na MS v hokeji 2025

Slováci budú súčasťou štokholmskej skupiny.

Potvrdené. Poznáme tímy, s ktorými si Slováci zmerajú sily na MS v hokeji 2025
Radosť hokejistov zo Slovenska počas zápasu Slovensko - Nemecko. Foto: SITA/Martin Medňanský

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) a organizačný výbor potvrdili na svojom oficiálnom webe zloženie skupín na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2025.

Slovenskí hokejoví reprezentanti si v štokholmskej A-skupine zmerajú sily s Kanaďanmi, domácimi Švédmi, Fínmi, Lotyšmi, Rakúšanmi, Francúzmi a nováčikom zo Slovinska.

V dánskej B-skupine budú čerství majstri sveta Česi, strieborní Švajčiari, Američania, Nemci, domáci Dáni, Nóri a Kazachovia. Nováčikom bude Maďarsko.

„Česko skutočne vytvorilo neuveriteľnú hokejovú oslavu a je pre nás privilégiom a cťou prevziať organizáciu majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji spolu so Švédskom v Štokholme. Teším sa, že v Dánsku a Herningu privítam fanúšikov zo všetkých zúčastnených tímov a som presvedčený, že tu zažijú nezabudnuteľný zážitok,“ povedal pre oficiálnu stránku IIHF Ulrik Larsen, generálny sekretár a CEO 2025.

Základné skupiny svetového šampionátu a dva štvrťfinálové duely sa odohrajú vo švédskom Štokholme a dánskom Harmingu. Semifinálové súboje, duel o tretie miesto a finále bude hostiť Štokholm. Šampionát na severe Európy štartuje 9. mája a vyvrcholí 25. mája. Prvé vstupenky budú uvoľnené do predaja 3. októbra 2024.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport