Na hlavný obsah

Pre hviezdne české bostonské duo sa sezóna v NHL skončila: Posilniť by mohli národný tím

Generálny manažér českej reprezentácie s nimi bude komunikovať.

Pre hviezdne české bostonské duo sa sezóna v NHL skončila:  Posilniť by mohli národný tím
Foto: SITA/AP

Brankár českej hokejovej reprezentácie Petr Mrázek verí, že po príchode Martina Nečasa z Caroliny bude domáci tím na prebiehajúcich MS výrazne silnejší v ofenzíve. Česi navyše po vypadnutí Bostonu z play off zámorskej profiligy veria, že mužstvo by mohli posilniť ďalší útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha. Verdikt o ich možnom prílete mal padnúť v priebehu soboty.

„V Caroline to asi vidieť nechcú, ale Neči nám tu ukáže, aký kvalitný hokejista to je,“ povedal pre idnes.cz Mrázek na adresu Nečasa po piatkovom (17. 5.) víťaznom dueli s Rakúskom, v ktorom si udržal čisté konto (4:0).

„Tri roky sme spolu hrali, sme dobrí kamaráti a vedel som, že dorazí. V Caroline by mal dostať inú úlohu, u nás v Prahe priestor určite dostane. Myslím si, že je tak kvalitný, že zvládne akúkoľvek úlohu, ktorú mu tréneri dajú.“

Mrázek mal pri čistom konte proti Rakúšanom 21 zákrokov a Česi si pripísali už štvrté víťazstvo z piatich duelov. Majú tak už istotu štvrťfinále. So ziskom dvanástich bodov sa dostali na čelo tabuľky pred Kanadu a Švajčiarsko (obaja 11 bodov), tí však odohrali o zápas menej. Domáci v piatok súpera definitívne zlomili dvoma presilovkovými gólmi v závere druhej tretiny.

Nečas by teoreticky po prílete zo zámoria mohol stihnúť už sobotný (18. 5.) večerný súboj s Veľkou Britániou. „Uvidíme, ako sa bude cítiť. Musí sa ešte porozprávať s trénermi,“ povedal generálny manažér českého tímu Petr Nedvěd, ktorý bude komunikovať aj s hráčmi Bostonu.

Bruins prehrali v noci na sobotu šiesty duel semifinále konferencie s Floridou 1:2. Pastrňák si na MS zahral naposledy pred dvoma rokmi a reprezentoval aj na šampionátoch v rokoch 2016, 2017 a 2018. Zacha by v prípade príletu do Prahy v reprezentačnom A-tíme debutoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport