Na hlavný obsah

Novým šéfom Hlasu-SD sa má stať M. Šutaj Eštok. Za nového predsedu parlamentu chce strana R. Rašiho

Na sneme strany sa novozvolený prezident Peter Pellegrini vzdá postu predsedu.

Novým šéfom Hlasu-SD sa má stať M. Šutaj Eštok. Za nového predsedu parlamentu chce strana R. Rašiho
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a minister investícií Richard Raši (obaja Hlas-SD). Foto: TASR/Jakub Kotian

Nástupcom Petra Pellegriniho v pozícii predsedu strany Hlas-SD by mal byť súčasný minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. V piatok (24. 5.) to navrhlo predsedníctvo strany.

Predsedníctvo Hlasu-SD zároveň na posť predsedu Národnej rady (NR) SR jednomyseľne podporuje podpredsedu Hlasu-SD a ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richarda Rašiho. 

„Predsedníctvo jednomyseľne odporučilo snemu zvoliť za nového predsedu súčasného generálneho manažéra strany Matúša Šutaja Eštoka. Zároveň navrhne doplniť vedenie strany o piateho podpredsedu, za ktorého odporučilo člena predsedníctva Hlasu-SD a ministra školstva Tomáša Druckera,“ uviedla hovorkyňa Hlasu-SD Karolína Ducká.

„Predsedníctvu som dnes predložil môj návrh, aby snemu odporučilo zvoliť za nového predsedu Hlasu-SD doterajšieho generálneho manažéra strany a ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. V týchto ťažkých časoch strana potrebuje energiu a odhodlanie, ktorý Matúš pre mnohých zosobňuje,“ uviedol Peter Pellegrini.

Na sneme strany 1. júna v Košiciach sa novozvolený prezident Peter Pellegrini vzdá postu predsedu Hlasu-SD. Snem následne zvolí nového predsedu na základe stanov.

Atentát na predsedu vlády označilo predsedníctvo Hlasu-SD za atentát na demokraciu. Volá po zmiernení napätia v spoločnosti a skončení vedomého šírenia nenávisti. Deklarovalo, že strana v tomto ťažkom období ostáva stabilizujúcou politickou silou na Slovensku a stabilným členom vládnej koalície.

„Od svojho vzniku odmieta nenávistnú konfrontáciu a bude naďalej svojou politikou prispievať k upokojeniu spoločnosti,“ dodala hovorkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko