Na hlavný obsah

Do hasičov pri zásahu na D1 vrazil kamión: Nehoda pri Hornej Strede si vyžiadala dve obete

Diaľnicu uzatvorili až do ukončenia obhliadky nehody.

Do hasičov pri zásahu na D1 vrazil kamión: Nehoda pri Hornej Strede si vyžiadala dve obete
Nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede. Foto: TASR/KR PZ v Trenčíne

Životy dvoch hasičov si vyžiadala pondelková (27. 5.) nehoda na diaľnici D1 pri Hornej Strede (okres Nové Mesto nad Váhom). Pri hasení požiaru osobného auta na diaľnici narazil do stojacich zasahujúcich vozidiel kamión. Po nehode je takisto jedna osoba ťažko a jedna ľahšie zranená.

Diaľnicu uzatvorili v oboch smeroch až do ukončenia obhliadky nehody. Vyplýva to z informácií Ministerstva vnútra SR a trenčianskej krajskej polície.

Ako priblížila polícia, pri požiari zasahovali dve vozidlá Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a jedna hliadka Mýtnej polície.

„Po ich príchode na miesto udalosti do nich z doposiaľ neznámych príčin narazilo nákladné motorové vozidlo,“ doplnili na sociálnej sieti. Na miesto nehody Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo dva záchranárske vrtuľníky a tri pozemné ambulancie.

„Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám zasahujúcich hasičov a skoré uzdravenie zraneným,“ uviedol na mieste minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Apeloval na vodičov, aby boli počas šoférovania pozorní, vnímali okolie a snažili sa predísť zbytočným tragédiám. Úprimnú sústrasť pozostalým hasičov vyjadrili na sociálnej sieti aj viacerí politici.

Na miesto nehody prišiel aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Na miesto nehody prišiel aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: Facebook/Matúš Šutaj Eštok

Obrovská strata pre HaZZ

Hasičský a záchranný zbor sa v najbližších hodinách k udalosti nebude vyjadrovať a bližšie informácie poskytne hneď, ako to situácia umožní. „Dnešná tragická dopravná nehoda je obrovskou stratou pre Hasičský a záchranný zbor. Myslíme na rodiny zosnulých hasičov,“ dodali hasiči na sociálnej sieti.

Prezident HaZZ Adrián Mifkovič bol na mieste nehody, rovnako ako prezident Policajného zboru Ľubomír Solák.

Polícia na mieste vykonáva prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony. Bližšie informácie poskytne, až keď to dovolí procesná situácia.

Mikrospánok alebo zdravotné problémy

Podľa Adriána Mifkoviča bolo miesto zásahu hasičov na diaľnici dobre viditeľné a označené. „Viditeľne vytýčili miesto udalosti, svietili, blikali. Bola tu aj hliadka dopravnej polície, avšak za doposiaľ nezistených okolností došlo k nehode,“ priblížil.

Znalec v odbore cestnej dopravy Milan Holéci vysvetlil ďalší postup objasňovania príčin tragickej dopravnej nehody. „Budem musieť stiahnuť tachograf a zistiť, ako vodič poľského kamiónu reagoval. Či zaspal alebo došlo k nejakým zdravotným problémom,“ skonštatoval.

Na mieste nehody bola aj redaktorka RTVS Barbora Šišoláková. Bližšie informácie o nehode priniesla v Správach RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny