Na hlavný obsah

R. Fico je s M. Šimkovičovou zrejme spokojný. To, že sa prezentuje trochu infantilne, je už druhá vec, myslí si politológ

Ministerky sa však koalícia pri odvolávaní zastala.

R. Fico je s M. Šimkovičovou zrejme spokojný. To, že sa prezentuje trochu infantilne, je už druhá vec, myslí si politológ
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) a ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Koaliční poslanci sa ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) pri odvolávaní zastali. Pomyselný pohár trpezlivosti im však už dávno pretiekol, myslí si to politológ Radoslav Štefančík. Predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD) však podľa neho nedáva svojím konaním dôvod na to, aby s ňou bol nespokojný.

Šéfka rezortu totiž háji záujmy SNS, ale predovšetkým vládnej koalície ako celku, napríklad pri zákone o RTVS. Pri Fonde na podporu umenia môže mať Šimkovičová podľa Štefančíka aj osobné záujmy. Navyše, v minulosti v ňom niektorí poslanci nemuseli uspieť pri predkladaní projektov. Vzniká im tak priestor na revanš.

Pozrite si celý záznam rozhovoru s politológom Radoslavom Štefančíkom v relácii Aktuálne :24, v ktorej hovoril o súčasnom dianí v koalícii:

Poslanec opozičného hnutia Slovensko Michal Šipoš pred hlasovaním o vyjadrení nedôvery ministerke spomenul jej pobyt na Dubaji. Tento argument však Štefančík nevníma ako dôvod na jej odvolanie.

„Nemyslím si, že pani Šimkovičová robí niečo, s čím by Robert Fico nebol spokojný. To, že sa prezentuje trochu infantilne, to je už druhá vec. Ide o jej politickú neskúsenosť,“ dodal Štefančík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko