Na hlavný obsah

Rusi na Ukrajine ostreľovali športové ihrisko, zranili viacero detí aj dospelých

Rusko zintenzívnilo útoky na Charkov.

Rusi na Ukrajine ostreľovali športové ihrisko, zranili viacero detí aj dospelých
Zničené budovy po ruskom útoku na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Ruské vojská v stredu (8. 5.) ostreľovali športové ihrisko pri škole vo východoukrajinskom Charkove. Na mieste utrpeli zranenia štyri deti a traja dospelí, uviedol na platforme Telegram šéf Charkovskej oblastnej správy Oleh Synehubov.

Medzi zranenými je osemročné dievča, dvaja 14-roční chlapci, 15-ročný mladík, jeden dospelý muž a dve ženy, uviedla podľa agentúry Ukrinform charkovská prokuratúra, ktorej vyšetrovateľ je na mieste nešťastia. Všetky štyri deti sú v nemocnici, dve sú vo vážnom stave.

Útok poškodil aj školu a blízke obytné budovy. Synehubov zverejnil fotografie zasiahnutého ihriska so stopami krvi, poškodeným povrchom s jamou uprostred a vytlčenými oknami v okolí.

„Prokurátori a policajní vyšetrovatelia prijímajú všetky možné a vhodné opatrenia na zadokumentovanie vojnových zločinov spáchaných predstaviteľmi ruských ozbrojených síl. Ruská armáda opäť zámerne a cielene zaútočila na bežný civilný objekt, športovisko. Stalo sa tak cez deň, keď si vonku hrali deti, „uviedla prokuratúra.

Tvrdenia jednotlivých strán konfliktu však nie je vo vojnových podmienkach bezprostredne možné overiť z nezávislých zdrojov.

Rusko v poslednom čase zintenzívnilo útoky na Charkov s pomocou rakiet, riadených leteckých bômb a dronov. Útoky ničia energetickú infraštruktúru a zabíjajú civilistov. Nedeľňajší útok na Charkov zranil najmenej desať ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet