Na hlavný obsah

Ružička si po kontroverznom konci v NHL našiel nové pôsobisko: Jeho kroky smerujú do KHL

Ružička naposledy obliekal dres Arizony v zámorskej NHL.

Ružička si po kontroverznom konci v NHL našiel nové pôsobisko: Jeho kroky smerujú do KHL
Na snímke Adam Ružička. Foto: TASR/Ján Krošlák

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička si našiel nové pôsobisko. V sezóne 2024/2025 bude pôsobiť v ruskej KHL. Na kontrakte sa dohodol so Spartakom Moskva. Klub o tom informoval na svojom webe a sociálnych sieťach.

„Som rád, že všetko dopadlo takto a stal som sa súčasťou takého seriózneho klubu, akým je Spartak Moskva. Obzvlášť sa teším, že budem hrať po boku manžela mojej sestry Michala Čajkovského. Okrem neho je v tíme veľa skvelých hráčov. Chcem odkázať všetkým fanúšikom Spartaka, že sa už neviem dočkať začiatku novej sezóny a našich víťazstiev s vami,“ povedal pre klubový web Spartaka Ružička.

Ružička začal ročník 2023/2024 v NHL vo farbách Calgary. V januári ho klub umiestnil waiver listinu. Z nej si ho stiahla Arizona. V jej farbách však odohral len tri duely. Vedenie Coyotes  ho vo februári vyhodilo po tom, čo sa na verejnosť dostalo jeho video s bielym práškom. K celej situácii sa samotný Ružička nevyjadril.

Dvadsaťpäťročný útočník počul svoje meno na drafte do NHL v roku 2017, keď si ho vybral kanadský tím Calgary Flames v štvrtom kole z celkového 109. miesta. Ročník 2019/2022 odohral na farme v Stocktone, debut v profilige zažil až v nasledujúcej sezóne. Celkovo odohral v najlepšej lige sveta 117 duelov, s bilanciou 14 gólov a 26 asistencií. Slovensko reprezentoval na dvoch majstrovstvách sveta do 18 rokov, trikrát štartoval na juniorskom šampionáte.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport