Na hlavný obsah

Slováci sa po MS umiestnili v rebríčku na ôsmej priečke. Toto by mohli byť prví súperi Slovenska na budúcoročnom turnaji

MS v hokeji 2025 bude hostiť Švédsko spolu s Dánskom.

Slováci sa po MS umiestnili v rebríčku na ôsmej priečke. Toto by mohli byť prví súperi Slovenska na budúcoročnom turnaji
Na snímke slovenskí hokejisti. Foto: TASR/Michal Runák

Slovenskí hokejoví reprezentanti by sa na MS 2025 (9.- 25. mája) mali v základnej skupine stretnúť s tímami Kanady, USA či Švajčiarska. Rozhodlo o tom konečné poradie tímov na MS 2024 a ich postavenie v rankingu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Z jeho podoby vznikne zloženie základných skupín, no Švédsko i Dánsko ešte z pozície organizátorov siahnu k zmenám s cieľom umiestniť domáci tím do švédskeho Štokholmu, resp. dánskeho Herningu.

Podľa predbežného zloženia skupín sú totiž Švédi aj Dáni v totožnej skupine, takže je prakticky isté, že jeden týchto tímov sa presunie do druhej skupiny. Tímy si môžu vymeniť pozíciu iba s krajinami, ktoré sú ich tabuľkoví susedia v rankingu IIHF. Švédi by si mohli pozíciu vymeniť s USA, prípadne Dáni s Lotyšskom. Slováci figurujú v rebríčku na ôsmej pozícii.

       

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport