Na hlavný obsah

Štvorgólové manko nestiahli. Poliaci podľahli aj Francúzom a ich cesta za záchranou sa komplikuje

Francúzi mali ideálny štart.

Štvorgólové manko nestiahli. Poliaci podľahli aj Francúzom a ich cesta za záchranou sa komplikuje
Na snímke vľavo poľský brankár John Murray a francúzsky útočník Justin Addamo. Foto: TASR/AP

Hokejisti Francúzska zvíťazili vo svojom treťom zápase v B-skupine na MS v Ostrave nad Poľskom 4:2 a urobili dôležitý krok v boji o udržanie sa v elitnej kategórii.

Už po prvej dvadsaťminútovke si zverenci Philippa Bozona vytvorili dvojgólový náskok, neskôr viedli aj 4:0 a hoci Poliaci v druhej časti znížili na 2:4, vyrovnať už nedokázali. Pre Francúzov ide o cenné body po priamom súboji tímov, ktoré v doterajšom priebehu MS ešte nezvíťazili.

Poliaci nastúpia na ďalší duel v stredu 15. mája od 20.20 proti Slovensku, Francúzi budú hrať po dni voľna vo štvrtok v rovnakom čase s USA.

Francúzi mali ideálny štart a ofenzívnu aktivitu premietli aj do zmeny skóre. V 9. minúte Addamo backhendom prekvapil Murraya a rovnaký hráč o päť minút tečoval strelu Auvitua – 0:2.

Poliaci nedokázali v prvej časti zaskočiť obranu súpera a nepomohli im ani dve presilovky v závere. Francúzi naložili so svojou prvou početnou výhodou ideálne a Da Costa z nej v 25. minúte zvýšil na 3:0.

Od 27. minúty mali Francúzi druhú presilovku, pred ktorou sa do poľskej bránky postavil Fučík namiesto Murrayho, no inkasoval už po 99 sekundách, keď nestačil na teč Bellemarea – 0:4.

Poliaci sa však nevzdali a stovky fanúšikov v publiku ožili po góle Pasa v 37. minúte, ktorý zblízka prekonal Ylönena – 1:4. O necelé dve minúty sa do úniku dostal Fraszko a vrátil Poliakov do zápasu – 2:4.

Záverečná tretina bola najmä o vyčkávaní na chybu súpera a tímy si dávali pozor na defenzívu. Vyložených šancí bolo minimum a Francúzi si už dvojgólový náskok postrážili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport